Länk till startsidan

Naturskolans nyhetsbrev oktober

Oktober 2022

Fjärilstävlingen är avgjord och vinnare är förskolan Solstrålen!

Stort grattis förskolan I Ur och skur Solstrålen som är årets vinnare. Tack till er som deltagit i årets tävling. Vi hoppas att ni har haft kul under tävlingstiden och kanske har ert och barnens engagemang lett till nytt lärande om våra vackra dagfjärilar.

Sök bidrag från Gröna skolgårdar 15 november

Skolor och förskolor kan ansöka om bidrag för projekt som på olika sätt utvecklar och berikar utemiljön. Tre gånger varje år kan intresserade skolor och förskolor i Lunds kommun skicka in ansökan om bidrag, med arbetsbeskrivning och ekonomisk kalkyl. Vi rekommenderar er att alltid ha en dialog med er förvaltare om planerade utvecklingsprojekt, så att skötseln av utomhusmiljön ska bli så smidig som möjligt för alla parter.
Önskar ni få inspiration till möjliga utvecklingsprojekt på er gård eller har frågor som rör ansökan, tveka inte att kontakta oss på

naturskolan@lund.se.

Två bilder, den vänstra visar en barnhand som målar en konservburk som ett bi, den högra visar tre konservburksbin som hänger i ett träd.
Förskolan Måsens Gröna skolgårdsprojekt 2022

Nätverksträff Grön Flagg och Skola för hållbar utveckling 14 november

Välkomna till höstens digitala nätverksträff! Alla enheter som har någon av eller båda utmärkelserna Grön Flagg och Skola för hållbar utveckling i Lunds kommun är välkomna att anmäla sig. Vi ses på Teams mellan kl 15-16.

Till anmälan

Månadens pedagogiska aktivitet – Svampar i undervisningen

Svamparna är en grupp organismer som ger den intresserade fantastiska upplevelser av olika livsformer, färger, lukter och smaker. Vi vill genom några exempel på aktiviteter inspirera både barn och vuxna att gå ut och leta svamp. Samtidigt måste vi varna för att det kan vara beroendeframkallande. Spänningen, upptäckarglädjen och den hälsosamma vistelsen i svampskogen kan göra att man vill ut igen, och igen.

Gå till Svampar i undervisningen

Vita svampar på mossbevuxen trädstam.

Sinnesturen Birdie Birdie

Följ med på en upplevelserunda och utforska Höjeådalens naturreservat med alla dina sinnen tillsammans med Sinnesbads naturvägledare från Höje Hund och Park. Nästa tur är den 25 oktober, kl. 10.30. Turen är gratis! Anmäl er via e-post till:

stephanie@vattenverkstaden.se

I arvsfondsprojektet Sinnesbad i natur- och kulturmiljöer (2021-2023) vill vi öka inkluderingen och den kognitiva tillgängligheten i utvalda natur- och kulturområden. Målet med projektet är att utbilda naturvägledare med funktionsvariationer i att utifrån sina egna förutsättningar och förmågor, via kognitivt tillgängliga och upplevelsebaserade natur- och kulturguidningar, vägleda andra personer från målgruppen, men även andra grupper #sinnesbad. Projektet drivs av Vattenverkstaden i samarbete med Höje Hund och park.

Årets miljöinspirationsdag – 8 december

En heldag med inspirerande föredrag och intressanta workshops på temat miljö och hållbarhet!

Datum och plats: 8 december, kl. 8.30–16.00, Scandic star hotell Lund (Glimmervägen 5)

Kostnad: 800 kr (i priset ingår fika och lunch)

Vem: För miljöombud och andra miljöintresserade i Lunds kommun

Ur programmet: LundaEko – nuläge och utmaningar; Mobilitetsprojekt – resultat och framåtblick; Pollinering i Lund och varför det är viktigt; Biosfärområdet; Träffa en energirådgivare; Kemikalier i vardagen och verksamheten; Hur skapar vi en hållbar värld – med Naturskolan; och mycket mer.

Frågor: lisiane.kuller@lund.se eller 046-3596840

Till anmälan

Vill du prenumerera på vårt nyhetsbrev?

Ungefär en gång i månaden under läsåret skickar vi ut ett nyhetsbrev med erbjudanden från Naturskolan, nyheter på området naturvetenskap och lärande för hållbar utveckling, med mera. Alla är välkomna att bli prenumeranter. Skicka ett e-post till oss där du anger namn, arbetsplats och ort. Skriv Anmälan nyhetsbrev i ämnesraden.

Skicka till: naturskolan@lund.se

Läs mer om Naturskolan

Uppdaterad:

Dela sidan: