Länk till startsidan

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Nominerade medarbetarpriset Leda

Det är Gemila Al-Kuraishi, Johan Larsson och Carina Bjärnsten som är slutkandidaterna för Lunds kommuns medarbetarpris i kategorin Leda.

Medarbetarpriset Leda delas ut till årets ledare - en medarbetare eller chef som förenar mod och handlingskraft med att verka tillsammans med andra.

Årets nominerade

Gemila Al-Kuraishi, enhetschef, socialförvaltningen

När kriget utbröt i Ukraina fick Gemila ansvar för driften av evakueringsboendet och löste på nolltid allt från personalbemanning och möblering till möjlighet till lek för barnen. Gemila har en fantastisk förmåga att samla medarbetare och skapa nödvändiga samarbeten och mod att prova okonventionella lösningar när de ordinarie inte räcker till.

Johan Larsson, enhetschef, vård- och omsorgsförvaltningen

Johan inspirerar och motiverar och är omtänksam om medarbetare, brukare och anhöriga. Han leder med tillit och skapar god struktur och tydlighet vilket skapar trygghet och ger medarbetarna möjlighet att lägga sin kraft på brukarna.

Carina Bjärnsten, enhetschef lokalvård, serviceförvaltningen

Med härlig energi och stort engagemang för verksamheten får Carina medarbetare och kollegor med sig. Genom sin kreativitet och handlingskraft har hon utvecklat städmetoder vilket bland annat lett till minskat golvslitage och minskad kemikaliehantering.

Om priserna

Medarbetarpriserna infördes 2020 för att särskilt uppmärksamma goda initiativ som leder till smartare användning av resurserna i Lunds kommun och de helägda bolagen Lunds kommunala fastighetsbolag (LKF), Lunds parkerings AB (LKP) samt Visit Lund AB. Både medborgare och anställda har varit med och nominerat kandidater.

Totalt delas sex olika priser ut som tar fasta på nyckelorden i visionen; kunskap, innovation och öppenhet, och förhållningssätten lyssna, lära och leda. Prissumman är 10 000 kronor per pris som ska användas till kompetensutveckling, till exempel en kurs, studieresa eller konferens.

Mer information om medarbetarpriserna och andra priser Lunds kommun delar ut

Uppdaterad:

Dela sidan: