Länk till startsidan

Hedda Anderssongymnasiet är nu en ambassadörskola för Europaparlamentet

Europaparlamentets ambassadörsskoleprogram syftar till att öka elevernas kunskaper om EU:s parlamentariska demokrati, Europaparlamentets roll och EU:s värdegrund. I programmet ingår att också att uppmuntra eleverna att aktivt delta i EU:s demokratiska processer.

Lärare från Hedda Anderssongymnasiet och EU-minister

Certifierad ambassadörskola för Europaparlamentet

Hedda Anderssongymnasiet är nu en av 75 skolor i Sverige och deltar då i ett större europeiskt EPAS-nätverk (European Parliament Ambassador School Programme) bestående av uppskattningsvis 1500 skolor och totalt cirka 25 000 elever. Tillsammans bildar de ett nätverk som ger en fantastisk möjlighet till erfarenhetsutbyte och samarbete kring genomförandet av programmet

EPAS-nätverket

Nätverket ger skolorna möjlighet att delta i en rad aktiviteter som Europaparlamentet, dess sambandskontor och dess institutionella partner anordnar, och att knyta kontakter med olika europeiska, nationella och lokala verksamheter och civilsamhällesorganisationer.

Europaparlament kontoret i Sverige

Lärare från Hedda Anderssongymnasiet, Cecilia Jansson och Gustav af Sandeberg fick ta emot diplomet av EU-minister Hans Dahlgren. De träffade även lärare från 70 skolor i nätverket.

Här kan du läsa mer om Ambassadörsskoleprogrammet

Uppdaterad:

Dela sidan: