Länk till startsidan

Internationell konferens om mänskliga rättigheter i Lund

Den här veckan arrangerar Internationellt Centrum för Lokal demokrati en konferens i Lund. 40 personer från södra Afrika, Sydafrika, Zambia och Botswana deltar. Flera andra kommuner i Sverige finns också representerade.

Tre personer står framför åhörare. En av åhörarna står upp och pratar i en mikrofon. Personerna framför lyssnar.

Temat är mänskliga rättigheter och eftersom konferensen är i Lund fokuserar den på ungdomsdemokrati och ungdomsinflytande samt social hållbarhet. Deltagarna har bland annat varit med på ungdomsting, träffat ungdomsombud och elever från gymnasieskolan Spyken. De har även fått information från politiker och tjänstepersoner om vad som händer efter ett val, koalitionsbyggande och hur arbetet mellan politik och tjänsteorganisationen ser ut.

Partnerkommun besöker fler verksamheter

Deltagarna från Lunds partnerkommun i Botswana, Francistown, kommer stanna en vecka extra under för att vi tillsammans ska uppmärksamma och arbeta med vårt partnerskapsprojekt. De kommer att besöka flera kommunala verksamheter.

Läs mer om våra samarbeten:

Projekt och samarbeten

Uppdaterad:

Dela sidan: