Länk till startsidan

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

En yta för alla - Internationella grundskolan firar mobilitetsveckan

Som en del av Europeiska mobilitetsveckan har Linnégatan i Lund förvandlats till en bilfri gata utanför Internationella grundskolan. Under två veckor blir gatan i stället en plats för lek och lärande.

Elever vid internationella skolan i Lund

Fira mobilitetsveckan

Mobilitetsveckan är ett europeiskt initiativ för att uppmuntra till hållbara resor och transporter och ett tillfälle att pröva olika sätt att använda gaturummet. 12 - 22 september deltar eleverna på Internationella grundskolan i Lund (ISLK) i olika aktiviteter och utmaningar på den avstängda gatan och skolparkeringen. Eleverna ägnar sig åt street art, hockey, fotboll och promenader eller att sitta och läsa en stund. Det är tredje året i rad som ISLK arrangerar mobilitetsveckan.

– Mobilitetsveckan är viktig därför att många människor alltid använder bilen. De kan hjälpa naturen genom att gå eller cykla i stället. Kanske förstår de efter den här veckan att de ska gå eller cykla oftare. Mobilitetsveckan är också viktig så att vi ska röra på oss mer. På vår skola gick 73 personer till skolan förra veckan, 51 cyklade, det är bra, berättar eleverna.

Transport och miljö

I varje klass pratar man hur man tagit sig till och från skolan, om det är ett miljövänligt alternativ av transport eller inte.

– Vi har räknat vem som går, cyklar eller åker rullskridskor till skolan under veckan. Vi har också – genomfört olika uppdrag och har intervjuat personer om hur de tar sig till och från skolan. Vi har också gjort ett konstprojekt där vi ritat vad vi ser på vägen till skolan, berättar eleverna.

På onsdagen den 21 september avslutas aktiviteterna och klockan 14:00 genomförs en cykelparad.

Uppdaterad:

Dela sidan: