Länk till startsidan

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Årets "Square of Fame" utsedd

Vid en cermoni på Arenatorget i Lund den 17 september delades priset "Idrottens Square of Fame" ut till Maria Wiberg och Sten Sjöberg för deras fina insatser inom och utanför Lunds idrottsliv.

arenatorget

"Idrottens Square of Fame" är en årligt återkommande prisutdelning för att hedra tränare, ledare, idrottsutövare och andra personligheter inom idrotten i Lund. En jury bestående av representanter från Paraplyorganisationen för Idrotten i Lunds kommun (PIL) och Lunds kommun utser en manlig och en kvinnlig representant, som mottagare av utmärkelsen.

I år anordnades avtäckning av 2022 års pristagare den 17 september på Arenatorget i Lund. Vid prisceremonin deltog bland annat de två pristagarna Maria Wiberg och Sten Sjöberg, PILs ordförande och representanter från Lunds kommun. Priset består av en graverad bronsplatta på Arenatorget, samt en egen miniatyrplakett till respektive pristagare.

Pristagarna

Maria Johanna Wiberg är en före detta handbollsspelare och nu handbollstränare. Säsongen 2008/2009 blev hon utsedd till Årets handbollsspelare i Sverige. Sedan 2020 är hon assisterande förbundskapten för Sveriges damlandslag. Hon undervisar även idrott-och hälsa och psykologi på Polhemskolan i Lund.

Sten Hugo Sjögren är en svensk tidigare handbollsspelare och senare handbollstränare. Från 1978 till 1991 spelade han 200 landskamper och gjorde 506 mål i svenska landslaget. Säsongen 1982/1983 utsågs han till Årets handbollsspelare i Sverige.

 

Uppdaterad:

Dela sidan: