Länk till startsidan

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Naturskolans nyhetsbrev september

September 2022

Solrostävlingen är avgjord

GRATTIS säger vi till Tvärflöjtens förskola som är årets vinnare. De lyckades odla fram en solros som blev hela 230 cm hög. På andra plats kom Guldåkerns förskola avd prästkragen med en solros på 222 cm och trea blev ISLK fritids år 1–2 med en 215 cm hög solros. Vi hoppas att alla som deltagit och odlat solrosor under sommaren har haft fina stunder med barn och elever kring odlingen. Tack för ert engagemang!

Pallkrage med högväxta solrosor i. En låg byggnad i bakgrunden.
Tvärflöjtens förskola

Kursutbud oktober

Kroppsmatematik – 4 oktober

Människokroppen är från början en enda cell. En cell som delas och blir 2, som delas och blir 4, som blir 8, som blir 16 och så vidare tills vi består av ca 10 biljoner celler. På den här kursen får du prova att använda kroppen för att lära ut matematik.

Till kursanmälan

Månadens pedagogiska aktivitet – Studera höstlöv

Upptäck färgernas mångfald! Vilken trädart har löv som ändrar färg först? Vilka löv faller först? Vilka sitter kvar längst? Finns det något löv som faller när det fortfarande är grönt?

Gå till Studera höstlöv

Gula, röda och orange löv ligger i ett mönster.

Ta hjälp av Naturskolan

Vill du/ni lära dig/er mer om utomhuspedagogik, naturvetenskap, teknik och lärande för hållbar utveckling? Är ni sugna på att göra någon förändring på skol- eller förskolegården? Vi kan komma till er skola och stötta er i processer kring skolgårdsförändringar och arbete med lärande för hållbar utveckling. Vi kommer gärna ut till ett Apt och berättar om vad Naturskolan kan hjälpa till med när det gäller Gröna skolgårdar, handledning i utomhuspedagogik, skräddarsydda kurser för ert arbetslag, uppstart av arbete med utmärkelserna Grön Flagg eller Skola för hållbar utveckling. Vi kan komma till ett möte med vårdnadshavare och berätta om vikten av att vara utomhus och undervisa. Allt stöd från Naturskolan är kostnadsfritt för verksamheter i Lunds kommun.

Kontakta oss med era önskemål så hittar vi spännande samarbeten tillsammans!

Förändringar i Grön Flagg 2022

Från och med augusti 2022 så följer Grön Flagg läsåret. Det finns ett tydligt årshjul som ger en bra översikt över hela det kommande året, underlättar planering och kommunikation, och ger möjlighet att göra det bästa av hållbarhetsarbetet. I september/oktober kartlägger ni verksamheten och skriver en plan som skickas in innan den siste november. Fram till maj genomför ni planen för att i maj utvärdera och skicka in så ni hinner fira ert nya certifikat innan skolan slutar.

Se Grön Flaggs nya årshjul

Avtalsmässa med hållbarhet och klimat i fokus – 1 nov

Lunds kommun hälsar tillsammans med samverkanskommunerna Eslöv, Höör, Hörby Kävlinge och Svalöv dig välkommen till en dag med hållbarhet och klimat i fokus, där måltiden kopplas till Agenda 2030. Lyssna, dofta, känn och inte minst smaka på vad ett 40-tal producenter och leverantörer har att erbjuda. Utöver dessa möten bjuder dagen även på intressanta föreläsningar och ett diskussionsforum.

Tid: Tisdag den 1 november 2022, kl. 09.30–15.30

Plats: Polhemsskolans skolrestaurang, Trollebergsvägen 41 Lund

Målgrupp: Förtroendevalda och anställda i kommunerna

Ingen föranmälan krävs, vid eventuella frågor kontakta linda.sandgren@lund.se

Nu har vi firat Gröna skolgårdar 30 år

Tack till alla som var med och firade! Ni som inte hade möjlighet att vara med ser här nedan en bild på den fantastiska tårtan som personalen i köket på ISLK hade gjort och som vi festade på.

En bild av en tårta som dekorerats färggrannt med grönska, mask, fjärilar, svampar, rosor, siffran 20 och Naturskolans logotyp.

Vill du prenumerera på vårt nyhetsbrev?

Ungefär en gång i månaden under läsåret skickar vi ut ett nyhetsbrev med erbjudanden från Naturskolan, nyheter på området naturvetenskap och lärande för hållbar utveckling, med mera. Alla är välkomna att bli prenumeranter. Skicka ett e-post till oss där du anger namn, arbetsplats och ort. Skriv Anmälan nyhetsbrev i ämnesraden.

Skicka till: naturskolan@lund.se

Läs mer om Naturskolan

Uppdaterad:

Dela sidan: