Länk till startsidan

Kulturnatten kommer till Brunnshög!

Vill du uppleva framtidens Brunnshög i Virtual Reality? Vill du riva av ett zumbapass i Nobelparken? Eller höra mer om de innovativa lösningar som är nyckeln till Brunnshögs hållbara stadsplanering?

Spårvagnen vid en hållplats i Brunnshög, med bostadshus bakom.

Den 17 september fylls Brunnshög av olika aktiviteter i anslutning till de olika spårvägsstationerna. Häng med på en eftermiddag fullspäckad av musik, mat och högteknologi i Lunds nya stadsdel!

Detta händer:

Träffa Brunnshögsprojektet

Arrangör: Lunds kommun

Medverkande: Brunnshögsprojektet, Magnifiket

Plats: Brunnshögstorget

Tid: 13:00 - 17:00

Vill du veta mer om stadsplaneringen i Brunnshög? Kom och prata med oss! På Brunnshögstorget finns även det lokala Magnifiket på plats och säljer soppa och fika.

Träffa Brunnshögsprojektet

Jazzkollektivet i Nobelparken

Arrangör: Lunds kommun

Medverkande: Adam Sass och Lage Nordling

Plats: Nobelparken

Tid: 13:30, 14:30 och 15:30

Sedan 2016 har Jazzkollektivet skapat unika upplevelser med unga jazzmusiker från hela norden. På dansbanan i Nobelparken blir det ett framförande på duo där repertoaren tar lyssnaren tillbaka till jazzens guldålder.

Jazzkollektivet i Nobelparken:

Zumba med Babs och Maira

Arrangör: Lunds kommun

Medverkande: Babs och Maira

Plats: Nobelparken

Tid: 14:00, 15:00 och 16:00

Som en del av Kullturnatten i Brunnshög bjuds det på fartfylld Zumba i Nobelparken. Populära dansduon Babs & Maira leder passet till toner av Afrofusion och Latin Flavour. Alla kan vara med, inga förkunskaper krävs! Kom som du är och ta gärna med hela familjen!

Zumba med Babs och Maria

På Brunnshög är det ingen konst att bli en återvinnare i världsklass

Arrangör: Lunds kommuns fastighets AB, Lunds Renhållningsverk och VASyd

Plats: Solbjerstorget

Tid: 13:00 - 17:00

Under Kulturnatten bjuder LKF, VASYD och Lunds Renhållningsverk in alla besökare på en unik visning av sopsugens terminal och av forskningsstationen för smartare återbruk av regn- och dagvatten. Vi ses vid Solbjerstorget!

Vi bjuder in dig till avfallets, energins och vattnets magiska värld! Ett högteknologiskt sopsystem under jord, prisbelönta klimatsmarta bostadshus och ett vattenreningssystem som gör att vi kan använda dag- och regnvatten på nya sätt. På Brunnshög är det mycket mer som pågår än det du ser med blotta ögat.

Studiebesök sopsugsterminalen: 15:00 och 16:00

Studiebesök vid Spexaredammen: 14:00 och 15:30

På Brunnshög är det ingen konst att bli en återvinnare i världsklass

Utställning och mingel på Lunds universitets Sceince Village kontor

Arrangör: Lunds universitets Sceince Village kontor

Plats: Ingvar Kamprad Designcentrum (IKDC), Sölvegatan 26

Tid: 14:00 - 17:00

Nyfiken på Lunds universitets etablering i Science Village, Brunnshög? Kom och mingla, titta på kartor, pyssla med LEGO och tyck till om vad som gör en bra plats.

Virtuell visning av Brunnshög 15:00 - 16:00

Häng med Christian Wilke, arkitekt vid Lunds kommun, på en virtuell visning av Brunnshög i Virtual Reality-labbet. Visningen tar en kvart och du måste boka plats i förväg.

Utställning och mingel på Lunds universitets Sceince Village kontor
I Nobelparken finner du även Casseroll Foodtruck samt Sparbanken Skåne, som bjuder på kaffe från Fogarolli. Motel L och Sandby stenugnsbageri har erbjudande dagen till ära.

Kartan visar de platserna under Kulturnatten i Brunnshög. Första orangea markeringen är Science Village, följt av ReWaise Spexaredammen. Nästa orangea markering är LKF, VaSYD och Lunds renhållningsverk. Uppe i Brunnshög finns sopsugen och Brunnshögsprojektet, Jazzkollektivet och Zumba. De lila markeringarna är Motel L och Sandby Stenugnsbageri.

Kulturnatten

Den 17 september annordnas Kulturnatten i hela Lund. En späckad dag, fylld av händelser och aktiviteter.

Kulturnatten i Lund

Uppdaterad:

Dela sidan: