Länk till startsidan

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Uppdatering Lund och den ryska invasionen av Ukraina

Rysslands krig mot Ukraina fortsätter att påverka Lunds kommun på olika sätt. Här är en uppdatering om läget i kommunen.

180 personer från Ukraina har anvisats till Lund

Under våren stod det klart att Migrationsverket kommer anvisa 299 skyddsbehövande från Ukraina till Lund under andra halvåret 2022. Det innebär att kommunen tar över ansvaret för att ordna med boendeplatser för de som fördelas hit. Hittills har 180 ukrainare fördelats till kommunen sedan kriget startade.

Så här arbetar Lunds kommun för att hjälpa ukrainska medborgare

Nya öppettider på Mötesplats Ukraina

Från och med måndag den 29 augusti gäller nya öppettider på Mötesplats Ukraina vid Botulfsplatsen i Lund. Öppettiderna är: måndag, onsdag och fredag klockan 10-14 samt tisdag och torsdag klockan 14-18.

Stöd och asyl för dig som kommer från Ukraina

Allt fler barn från Ukraina i kommunens för- och grundskolor

Antalet elever från Ukraina med skolplacering i Lund fortsätter att öka. För närvarande är ett 20-tal elever inskrivna i Lundavälkomsten eller på väg in i dess verksamhet.

För de barn som flyttat in i kommunens boende i centrala Lund och har så långt till skolan att de har rätt till skolskjuts erbjuds just nu detta tillfälligt. Framöver kommer vårdnadshavarna att ansöka om skolskjuts enligt ordinarie rutin.

I nuläget är det ett 40-tal barn från Ukraina som bor i kommunens boende och är placerade i någon av Lunds kommuns grundskolor. Ytterligare några barn går i kommunens förskolor.

Uppdaterad:

Dela sidan: