Länk till startsidan

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Hon blir Lunds nya bibliotekschef

Nu är det klart vem som blir Lunds kommuns nästa bibliotekschef. Det blir Catharina Isberg som tillträder tjänsten den 1 oktober.

Porträttbild av Catharina Isberg som ler.
I oktober välkomnar vi Catharina Isberg i rollen som bibliotekschef. Foto: Martin Sörbo.

Catharina Isberg kommer närmast från Helsingborgs stad, där hon i rollen som bibliotekschef ansvarar för bland annat Stadsbiblioteket, nio områdesbibliotek, biblioteksbuss samt digitala biblioteket (i samarbete inom Familjen Helsingborg).

– Jag ser fram emot att få utveckla Lunds kommuns fina biblioteksverksamhet tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor. I det ständigt pågående samhällsbygget spelar biblioteken och kulturen en viktig roll där inkludering, relevans och trovärdighet är centrala ledord, säger Catharina Isberg.

Catharina har en gedigen ledarskapserfarenhet inom biblioteksväsendet och har bland annat tjänstgjort som biträdande överbibliotekarie vid Sveriges Lantbruksuniversitet, där hon också haft olika chefsroller genom åren.

– Jag är väldigt glad att vi har kunnat rekrytera en bibliotekschef av Catharinas kaliber. Hon har en bred kunskap och förståelse för vad det innebär att driva och utveckla en innovativ och målinriktad biblioteksverksamhet. Hon kommer att kunna bidra mycket med sin kompetens och sina tidigare erfarenheter i den fortsatta utvecklingen av Lunds kommun, säger Mårten Hafström, kultur- och fritidsdirektör.

Uppdaterad:

Dela sidan: