Länk till startsidan

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Bröderna Lasse, Pip och Micke har jobbat 102 år i Lunds kommun

Historierna haglar när bröderna Lasse, Per-Inge (Pip) och Micke pratar om sina sammanlagt 102 år i kommunen. De har bland annat serverat kungen och Silvia kaffe, skött logistiken kring oräkneliga val, dagen då 65 par gifte sig i Rådhuset och när 900 personer firade Lunds 1000-åriga jubileum. Inget är för stort eller för litet för bröderna Persson/Kvick, ingen för märkvärdig eller oviktig.

Tre män håller om varandra. De står framför en vägg med tavlor och en stor guldklocka.
Bröderna (från vänster) Michael Kvick, Per-Inge Persson och Lars Persson har tillsammans jobbat 102 år i kommunen.

Pip Persson är den som jobbat längst i kommunen, han firar 44 år i början av hösten. Han är nu Studio manager på Studio stadshuset. Storebrorsan Lasse Persson är nykomlingen med sina 21 år på folkbiblioteken, nu som servicetekniker. Michael Kvick är inne på sitt 37:e år som expeditionsvaktmästare på Rådhuset. Det finns en fjärde bror, men han jobbar i Staffanstorps kommun. Även deras mamma och pappa jobbade i kommunen.

Stort kontaktnät

Det är få i kommunen som inte någon gång träffat på någon av de tre bröderna. De har ett stort kontaktnät och det är många gånger det som gör att de är så bra på logistik och problemlösning. ”Har man ställt upp själv får man tillbaka, vi är ju en och samma kommun", säger Lasse. Deras egna vilja att ge service går långt tillbaka. Innan de började sin kommunala bana jobbade Lasse och Pip på bensinstation och Micke i blomsteraffär. "Vi har alltid tyckt om att jobba med människor", säger Pip.

Nästa år lämnar den första brodern Lunds kommun då Lasse med största sannolikhet går i pension. Tur för kommunen att det finns fler av bröderna Persson/Kvick!

Arbete och lediga jobb

Uppdaterad:

Dela sidan: