Länk till startsidan

Ta naturbussen, linje 159, till skogen

Varför inte ta bussen till utflykten? Naturbussen, linje 159, går från Lund hela vägen ut i naturen. Bussen startar vid Lund C och går alla veckodagar med fyra avgångar per dag. På sin rutt passerar linjen flera fina naturområden.

Med naturbussen på linje 159 tar du dig enkelt ut naturen.

Naturvägledarens bästa tips för vårutflykt med buss:

Hållplats Dalby Söderskog

Efter en kort promenad rakt genom nationalparken står en vacker ek, perfekt att ha picknick under. Här kan man lyssna på vårens första fågelsång och uppleva andra tidiga vårtecken. För den som vill vandra lite längre är det en fin promenad till Skryllegården, där man kan ta bussen hem.

Hållplats Måryd

Naturreservatet Måryds vackra landskap är perfekt att leka kurragömma i. Här kan både barn och vuxna utforska den porlande bäcken och sedan promenera till Skryllegården. På Skryllegården kan man ta en titt på naturum och fika på Skrylle Café och restaurang före hemfärd från hållplats Skryllegården.

Hållplats Skryllegården

För den som vill vandra är det bara att packa matsäcken, sätta sig på buss 159 och bege sig till Skrylle. Här kan man vandra Skåneleden från Skrylle till Torna Hällestad. I Torna Hällestad finns en lanthandeln där man kan köpa kaffe eller äta den medhavda matsäcken. Från Torna Hällestad kan man antingen åka buss hem eller vandra resten av Skåneledsrundan och åka hem från Skryllegården.

Upptäck naturen

Naturområden

Föranmäl om fler än tio personer ska resa

Kontakta Skånetrafiken minst 5 arbetsdagar i förväg om du reser i grupper på fler än tio personer.
E-post: reseanmalan@skanetrafiken.se
Telefon: 0771 77 77 77

Skånetrafikens information om naturbuss 159

Uppdaterad:

Dela sidan: