Länk till startsidan

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Lund bäst på miljö – i sin storlekskategori i Sverige

Varje år rangordnar tidningen Aktuell Hållbarhet Sveriges kommuner utifrån deras miljöarbete – och i år placerar Lund sig högst uppe i toppen bland kommunerna i samma storlek. Lunds höga ambitioner och skarpa åtgärder anges som anledningar till vinsten.

Aktuell Hållbarhets pris delas ut till Lund.
Inga-Kerstin Eriksson (C), kommunalråd i Lunds kommun, tar emot priset under eventet Hållbar Kommun 19 maj 2022.

Vi kan nu meddela att Lund hamnar högst upp i listan när Lunds miljöarbete jämnförs med kommuner som är av samma storlek – på plats 1 av 108.

– Lunds höga ambitioner, strukturerade arbetssätt och goda resultat – tillsammans med goda insatser från kommunala bolag och Lunds sikte på att bli en av EUs hundra första klimatneutrala städer är några anledningar till vinsten, berättar Jon Andersson, chef för hållbarhetsenheten

Läs mer om Lunds placering på Aktuell Hållbarhets webb

Om kommunrankingen

Aktuell Hållbarhets kommunranking 2022 baseras på en enkät som 83 % av Sveriges kommuner har besvarat. Tillsammans med data från olika myndigheter och andra källor utses vinnare inom de fyra kategorierna: storstäder och storstadsnära kommuner, större städer och kommuner nära större stad, mindre städer/tätorter samt landsbygdskommuner. Lund tillhör kategorin större städer och kommuner nära större stad.

Få snabbkoll på senaste miljö- och klimatnytt i Lund

Det händer mycket inom miljö- och klimatområdet i Lund just nu. Vi har därför sammanställt senaste nytt för enklare överblick:

Sammanställning av senaste nytt inom miljö- och klimatområdet i Lund

Uppdaterad:

Dela sidan: