Länk till startsidan

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Nu kan du nominera till Lunds kommuns medarbetarpriser

Tidigare pristagare har fått utmärkelsen för att de sprider kunskap och samverkar, att de satsat på oprövad teknik, att de är lyhörda, ger service och omsorg, att de motiverar andra och jobbar resultatorienterat. Känner du någon sådan? Kanske ditt barns lärare, någon som jobbar på din anhöriges boende, någon du samverkar med i ditt jobb? Tveka inte att nominera den personen eller arbetsgruppen!

Medarbetare vid kommunkontoret

Det har varit ännu ett spännande och intensivt år i Lunds kommun. Våra medarbetare står för massor av engagemang, smarta idéer och goda insatser. Nu är det dags att nominera några av dem till Lunds kommuns medarbetarpriser. Både medborgare och anställda kan nominera kandidater senast 30 juni.

Goda initiativ och smartare användning av resurser

Medarbetarpriserna infördes 2020 för att särskilt uppmärksamma goda initiativ som leder till smartare användning av resurserna i Lunds kommun och de helägda bolagen Lunds kommunala fastighetsbolag (LKF), Lunds parkerings AB (LKP) samt Visit Lund AB.

Priskategorier och kriterier

Totalt delas sex olika priser ut som tar fasta på nyckelorden i visionen; kunskap, innovation och öppenhet, och förhållningssätten lyssna, lära och leda. Prissumman är 10 000 kronor per pris som ska användas till kompetensutveckling, till exempel en kurs, studieresa eller konferens

  • Innovation – delas ut till en eller en grupp medarbetare som med mod och nytänkande bidragit med lösningar eller smartare arbetssätt som lett till, eller kan leda till, bättre kvalitet och effektivare verksamhet.
  • Kunskap – delas ut till en eller en grupp medarbetare som är verkliga experter inom sin profession och aktivt delar med sig av sin kunskap för att utveckla andra.
  • Öppenhet – delas ut till en eller en grupp medarbetare som starkt bidragit till ökat samarbete över förvaltnings- och bolagsgränserna och med andra aktörer.
  • Lyssna – delas ut till en eller en grupp medarbetare som nyfiket lyssnar på influenser utifrån och tagit in lösningar till Lunds kommun utifrån.
  • Lära – delas ut till årets nykomling, en medarbetare som tagit stora steg i sin profession genom att testa nya tankar, lösningar och följa goda exempel.
  • Leda – delas ut till årets ledare, en medarbetare eller chef som förenar mod och handlingskraft med att verka tillsammans med andra.

Nominera till Lunds kommuns medarbetarpriser

Vinnare av medarbetarpriserna 2021

Medarbetarpriserna och andra priser kommunen delar utUppdaterad:

Dela sidan: