Länk till startsidan

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Flera nyheter när lundaborna går till valurnorna i höst

Två nya lokaler kommer att användas när lundaborna kan börja förtidsrösta i höstens val. Förhoppningen är att det ska få fler att lägga sina röster före själva valdagen, den 11 september.

Entrén till köpcentret Nova Lund.

Valnämnden i Lunds kommun har beslutat vilka vallokaler och förtidsröstningslokaler som ska användas vid årets allmänna val, samt när de ska vara öppna.

Förtidsröstningen kommunen kommer att pågå den 24 augusti–11 september, i sammanlagt 16 förtidsröstningslokaler runt om i kommunen. Beslutet om lokalerna och öppettiderna har fattats med målsättning att så många som möjligt ska ha möjlighet att rösta på en förtidsröstningslokal i sin egen närhet.

– Från tidigare val vet att det ofta är ett högt tryck på förtidsröstningen den sista veckan. Vet du med dig att du kommer att förtidsrösta, så passa gärna på att rösta tidigare för att undvika trängsel, säger Andreas Siverståhl Hjelm, enhetschef för valkansliet på Lunds kommun.

Två nya lokaler för förtidsröstning

I år satsar valnämnden på två nya förtidsröstningslokaler. Den ena ligger i Lunds centrum på Vårfrugatan 1B, den andra på Nova Lund.

– Vi hoppas och tror att vi genom att erbjuda förtidsröstning på Nova Lund kommer att nå fler, och att fler också kommer att rösta. Vi är tacksamma att vi fått möjlighet att vara på Nova Lund, säger Lars Granath (M), valnämndens ordförande.

82 vallokaler öppna på valdagen

På själva valdagen, den 11 september, kommer 82 vallokaler att vara öppna i Lunds kommun. Det är fem fler än vid det senaste valet, eftersom antalet valdistrikt i kommunen har utökats med fem sedan förra valet.

Alla vallokaler kommer att vara öppna klockan 08.00–20.00 på valdagen.

Hitta tider och platser för valet i Lund i höst

Så här arbetar valnämnden

Uppdaterad:

Dela sidan: