Länk till startsidan

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Ännu en topplacering för Lund

För sjunde året i rad släpper PE Teknik & Arkitektur rapporten Samhällsbarometern som ger en inblick i hur svenskar ser på sina städer. Över 5500 personer har svarat på frågor och påståenden om staden de lever i inom områdena stadsplanering, hållbarhet och digitalisering.

Det är Sveriges 12 största städer som ingår i Samhällsbarometern och Lund är utsedd till landets bästa stad för andra året i rad. Lundaborna är väldigt nöjda och ger höga betyg till stadsutvecklingen och graden av digitalisering. Generellt får staden också goda betyg inom hållbarhet, även om utvecklingen under de senaste tre åren pekar nedåt.

85% av Lundaborna skulle rekommendera andra att bo i Lund.

65% uppger att nya bostadsområden och stadsdelar bidragit positivt till stadsutvecklingen.

84% anser att det är enkelt att få varor och produkter levererade i Lund.

Hela rapporten: Samhällsbarometern 2022

Om Samhällsbarometern

Samhällsbarometern 2022 är framtagen av konsultföretaget PE Teknik & Arkitektur. I årets upplaga har 5 540 svenskar svarat på 21 frågor och påståenden. Undersökningen är statistiskt säkerställd och representativ på riksnivå såväl som för Sveriges tolv största städer. Antalet personer som har svarat i respektive stad är minst 300.

Fakta om undersökningen

Undersökningsperiod: 23 januari – 8 februari

Antal respondenter: 5 540 personer

Demografi: Kvinnor och män, 16–74 år

Genomförd med hjälp av: Kantar Sifo

Statistik rörande inkomst och befolkningsmängd har hämtats från Statistiska centralbyrån.

Mer om Samhällsbarometern på PE Teknik & Arkitekturs webbplats

Uppdaterad:

Dela sidan: