Länk till startsidan

Har du en cykelvänlig arbetsplats?

Bra cykelparkering, duschmöjligheter, hylla för hjälmar underlättar för dig som vill cykla till jobbet. För att uppmuntra medarbetare och företag att jobba med förutsättningarna för de som cyklar på jobbet finns tävlingen cykelvänlig arbetsplats. Anmäl ditt företag och få bättre hälsa på köpet!

Två cyklister som snabbt cyklar fram på kullersten.

En cykelvänlig arbetsplats gör det enkelt för medarbetarna att cykla till och från jobbet, och i tjänsten, genom att till exempel ha bra cykelställ där man kan låsa fast sin cykel med ramlås. En cykelvänlig arbetsplats uppmuntrar också cykling genom olika aktiviteter.

Lunds kommun deltar i projektet Cykelvänligast, där alla arbetsplatser är välkomna att bli medlemmar. Genom att gå med i Cykelvänligast kan din arbetsplats få tips och hjälp att bli ännu mer cykelvänlig. Ni får också inspiration att ordna olika aktiviteter.

Deltagandet är kostnadsfritt och ni bestämmer själva er ambitionsnivå. Alla arbetsplatser är välkomna att delta, stora som små. Cykelvänligast värdesätter engagemang framförallt och erbjuder tre prisklasser: Cykelvänligast, Årets nykomling och Årets cykelidé.

Cykelvänligast och registrera din arbetsplats

Tips för en cykelvänlig arbetsplats

  • Cykelparkering i anslutning till arbetsplatsen.
  • Möjlighet till ombyte, dusch och förvaring av hjälm och kläder.
  • Tillgång till cykelpump och reperationskit.
  • Lånecyklar för att kunna cykla vid kortare tjänsteärenden.
  • Erbjud förmånscyklar till medarbetare.

Tidigare vinnare

År 2021 utsågs AF Bostäder till Lunds cykelvänligaste arbetsplats för andra året i rad med nya insatser för personalens möjligheter att cykla till, från och i jobbet.

Priser som Lunds kommun delar ut

Uppdaterad:

Dela sidan: