Länk till startsidan

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Spaden i marken och träd i jorden för ICA i Brunnshög

258 lägenheter, ICA Kvantum och flera goda grannar som Systembolaget och Friskis och Svettis. Det är vad som väntar brunnshögsborna när ICA Fastigheters Bona Terra står klar till våren 2025. I går, den 12 maj, togs det första spadtaget – och handelskvarterets första två träd planterades.

Visualisering av ett torg, med människor

ICA Kvantum blir en inspirerande butik på 3 000 kvadratmeter, med fokus på ekologiskt och lokalproducerat. Men i affären är det inte det närodlade man strävar efter – i stället säljer butiken härodlat, tack vare den synliga vertikala butiksodling som kommer att generera färsk sallad och örter hela året.

Butiken blir en del av ett helt kvarter, som totalt omfattar 22 000 kvadratmeter yta. Utöver livsmedelsaffär innehåller kvarteret Apotek Hjärtat, Systembolaget, gym, restaurang och annan service – samt 258 hyresrätter för alltifrån studenter och forskare till barnfamiljer.

ICA Fastigheter kommer långsiktigt att äga den kommersiella fastigheten och Lansa Fastigheter har förvärvat den blivande bostadsfastigheten och tillträder vid färdigställandet.

Byggstarten markerar också startskottet för Brunnshögstorget – det som i framtiden blir stadsdelens nav och kärna.

Om projektet

Om centrala Brunnshög

Uppdaterad:

Dela sidan: