Länk till startsidan

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Nystart för Lunds idrottsföreningar efter pandemin

Efter en lång period av pandemirestriktioner är det dags för en gemensam nystart för Lunds många idrottsföreningar. Lördagen den 14 maj arrangeras Idrottens dag när ett 30-tal föreningar visar upp sig för Lundaborna.

Kvinna i sele och med säkerhetslina klättrar på klättervägg.

– Det är verkligen roligt att idrottsföreningarna äntligen kan starta upp för full kraft igen. De sysselsätter många och fyller en mycket viktig uppgift i samhället, både ur ett folkhälsomässigt och socialt perspektiv. Det är därför viktigt att vi kan uppmärksamma allt det otroliga som föreningslivet kan erbjuda, säger Christian Gehrmann (FNL), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Under större delen av dagen kan sportintresserade testa nya idrotter på Stortorget. Flera av föreningarna genomför dessutom parallellt egna aktiviteter på hemmaplan. Se evenemangskalendern för exakta tider och mer information:

Idrottens dag 2022

Dagen arrangeras av Lunds kommun, Paraplyorganisationen för Idrottsföreningar i Lunds kommun (PIL) och Visit Lund. Flera föreningar har aktiviteter i egna lokaler under dagen:

  • IK Dana har träning på Källbybadet klockan 11-13
  • Crux Climbing – klätterväggen på LTH-området klockan 11-14
  • Eos Care – prova-på idrott för barn klockan 14-17 och ungdomar klockan 18-22 i EOS-hallen
  • Atlas konstsim – klockan 12-14 är det uppvisning på Högevallsbadets 25-metersbassäng

Följande föreningar kommer att representeras under dagen:

Friskis & Svettis, Idrott hela livet, Lunds Civila Ryttarförening, Simklubben Poseidon, Lunds Lacrosse, Lunds Volleybollklubb, ATL, Lugi Handboll, Lunds kvinnliga gymnastik, Real Fighter (thaiboxning), Lunds Giants, IK Dana, Eos care, Lunds OK, Lunds konståkning, Lunds Aikido, Crux climbing, Lugi Badminton, Spinndisc FK, Lunds FF, Lund United FC, H43, SK Lundia, Skåne netball, Atlas konstsim, Lugi Gymnastik, Lugi Fäktförening, IF SKI Team Skåne, Lundapadel.

Uppdaterad:

Dela sidan: