Länk till startsidan

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Tack för engagemanget i medborgarbudget!

394 förslag har skickats in till kommunen om hur Vallkärratorn-Stångby, Södra Sandby, Dalby-Torna Hällestad, Veberöd och Genarp kan utvecklas.

Ett kollage med fyra bilder från Dalby, Genarp, Södra Sandby och Veberöd med en illustration på ett huvud som tänker.,

Genom projektet medborgarbudget har många medborgare föreslagit att kommunen ska lägga pengar på allt ifrån klättervägg till digital quizrunda och bättre belysning. Under våren har hela 394 förslag lämnats in, och 4 maj fattade kommunstyrelsen beslut om att över 70 av förslagen ska tas vidare för röstning.

Vad händer nu?

I början av juni startar röstningen – då kan alla ni som är bosatta i Vallkärratorn-Stångby, Södra Sandby, Dalby-Torna Hällestad, Veberöd och Genarp lämna er röst på det förslag som ni vill ska vinna!

Nu ska förslagen bearbetas och i dialog med alla förslagslämnare titta närmare på om till exempel snarlika förslag kan slås ihop. I vissa fall kan förslag också behöva förtydligas, allt för att vi ska kunna presentera så tydliga förslag som möjligt för er att rösta på.

Röstningen kommer genomföras via e-tjänst som nås på lund.se och de förslag som får flest röster kommer genomföras.

Detta är medborgarbudget

Uppdaterad:

Dela sidan: