Länk till startsidan

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Lugn och solig valborg

Siste april-firandet i Stadsparken lockade omkring 30 000 besökare som fyllde grönytorna till bristningsgränsen från tidig morgon till omkring kl 16. Solen sken, Radio AF spelade från vita scenen och medarbetare från kommunen och Svenska Kyrkan delade ut 16 000 muggar med vatten. Även kvällens traditionella valborgsfirande med tal till våren och bål lockade mycket folk.

Vattenpost i Stadsparken på Valborg 2022. En person i orange varselväst fyller pappmuggar med vatten ur en kran.

Både kommunen och Polisen bedömer att det var ett lugnt firande under dagen, god stämning och inga allvarliga tillbud, både i Stadsparken och övriga parker. Under dagen var det dessutom få yngre ungdomar i parken, helt enligt våra rekommendationer. Polis, fältgrupp och socialtjänst rapporterade att många yngre ungdomar samlades i Stadsparken under kvällen, men att situationen var hanterbar.

Stort tack till alla som på olika sätt bidrog till firandet under både dagen och kvällen: besökare, poliser, renhållningsarbetare, fritidsledare, föräldrar och volontärer med flera!

Uppdaterad:

Dela sidan: