Länk till startsidan

Tre saker att hålla koll på i Brunnshög nästa vecka

Våren är här! Och dessutom kan vi äntligen träffas igen. Vad passar då bättre än ett besök på en eller flera av aktiviteterna i Brunnshög nästa vecka?

Kollage med fötter med skor och en skiss av Brunnshög

Ett besök i Lunds nyaste park

Varför anläggs en ny park, mitt i "ingenstans"? Vad finns det att göra? Och fyller den några funktioner? Följ med på en guidad rundtur i Lunds nyaste park – Nobelparken

Landskapsarkitekten Nina Lindegaard & samhällsplaneraren Ib Rosvall från Lunds kommun leder er runt Nobelparkens promenadloop bland 236 växtsorter, 10 gröna öar och en blomstrande våtmarksäng.

Samling vid spårvägshållplatsen Brunnshögstorget.

Eventet är en del av Hållbarhetsveckan i Lund 2022 som pågår 2-7 maj. Se hela programmet här: Hållbarhetsveckan 2022 Program

VAD? En guidad tur i Nobelparken.
NÄR? Tisdag 3 maj, kl 16.00-17.00.
VAR? Samling vid spårvagnshållplatsen Brunnshögstorget.

Nutidsvandring

Vad händer i Brunnshög? Det kan du få reda på om du följer med på Brunnshögs Nutidsvandring – en guidad tur, varje onsdagskväll i maj.

För 10 år sedan arrangerade Brunnshögsprojektet Framtidsvandringar i vad som skulle bli Lunds nya stadsdel. Nu öppnar restauranger och butiker, parker besöks och en spårväg är i trafik. Mycket har alltså hänt – och händer – för de drygt 1 000 personer som i dag kan kalla sig brunnshögsbor.

Men hur har det blivit? Blev det som vi tänkt? Och hur ska Brunnshög bli i framtiden, när uppemot 40 000 personer bor och arbetar här? Få reda på svaren i Nutidsvandringen, där vi visar hur Brunnshögs utvecklats och utvecklas.

Vandringen börjar vid hållplatsen MAX IV. Gruppen fortsätter sedan förbi Kunskapsparken, Nobelparken, Brunnshögstorget, tar en tur runt södra Brunnshög och slutar vid spårvägshållplatsen Solbjer.

VAD? En guidad tur i Lunds nya stadsdel – Brunnshög
NÄR? Varje onsdag i maj, kl 17:00.
VAR? Gruppen möts vid spårvägshållplatsen MAX IV.

Gräv, gegga, plaska

Råängen bjuder in till att bli riktigt smutsig och lite röjig. Vad berättar jorden om en plats? Vad finns i den? Vad kan bli till jord?

Evenemanget passar alla, 0-100 år, och innehåller olika aktiviteter:

• Geggamojagrop
• Jord/lera/sand-labb, blanda och greja. Mats Persson från Domkyrkan berättar om jorden på platsen.
• Vi gräver upp lera och undersöker med keramikern Pernilla Norrman.
• Vi gör egen jord tillsammans – ta med komposterbara saker som kan bli till jord eller blanda med våra grejer.

Evenemanget genomförs även om det regnar så ta på kläder som tål att bli smutsiga och med eventuellt ombyte. Toalett finns på plats.

Anmälan: info@raangen.se

VAD? En aktivitet för alla åldrar i Hage.
NÄR? Lördagen 7 maj, kl 14-17.
VAR? Hage på Råängen, nära spårvägshållplatsen MAX IV.

Uppdaterad:

Dela sidan: