Länk till startsidan

Nya konstupplevelser på Lund C

Projektet LundART fortsätter sin verksamhet på Lunds Centralstation och presenterar nu ytterligare en konstnär. Tova Berglund visar fem nya verk under våren och sommaren 2022.

Tova Berglund
Tova Berglund, Svartsjukans ängel, 2021

Konst vid trapporna

Ovanför trapporna till perrongen på Lund C visar vi konst som en del av projektet LundART. Nu är det dags för byte av konstverken, och vi är glada över att kunna berätta att det är Tova Berglund som visar fem nya verk under våren och sommaren 2022 på Lund C.

Berglund intresserar sig för de fundamentala känslorna som sorg, svartsjuka och kärlek i sitt konstnärskap. Hennes många teckningar och skulpturer, med nallen som återkommande motiv, kan ses som självporträtt samtidigt som det berör många människor direkt eller indirekt. I hennes verk finns ett mod att tala om det svåra och om utsatthet men också om vikten av vänskap och att våga känna tillit. Under perioden april till oktober visas fem uppförstorade teckningar ursprungligen utförda i torr- och oljepastell, akvarell, akryl och kol.

–Tovas konst stryker inte medhårs. Bilderna kan uppfattas som gulliga vid första anblicken, men tittar en närmare väcker de också många andra känslor. Därför passar de oerhört bra på en plats som många passerar många gånger. Det här är verk som kommer att växa vid varje betraktelse, och där ditt humör för dagen avgör vad du kommer att se i bilderna säger Mårthen Mirza, Kulturchef.

Invigning av verket

Torsdagen den 28 april kl. 12.30 inviger vi verken, konstnären finns på plats och samtalar med Kulturchef Mårthen Mirza.

Läs mer om LundART här.
Evenemanget för invigningen.

Uppdaterad:

Dela sidan: