Länk till startsidan

Välkommen på invigning av Höjeådalens naturreservat!

Höjeådalen har blivit ett naturreservat och det vill vi fira med dig. Fredag den 13 maj bjuder vi in till ett firande där du får möjlighet att delta i olika aktiviteter och lära känna området närmare.

Stilla vatten i Höje å, med gräs, buskar och träd, en sommarkväll där solen färgar himmelen svagt rosa.
Höje å-dalen en sommarkväll.

När: fredag den 13 maj.
Tid: 11–13
Plats: Klimatleken, Höjeåvägen 64

Naturreservatet invigs av landshövdingen Anneli Hulthén. På invigningen medverkar Philip Sandberg (L), kommunstyrelsens ordförande, Karin Svensson Smith (MP) oppositionsråd, Karl-Oscar Seth, stadsträdgårdsmästare och Martina Kvist Reimer, ordförande Höjeådalens intresseförening.

Program och aktiviteter

Du kan se fram emot att ta del av tal, sång och flertalet aktiviteter. Varför inte haka på en fågelskådning tillsammans med Skånes Ornitologiska Förening (SkOF) och Lundabygdens fågelklubb och lära dig mer om fågellivet kring naturreservatet eller få en guidad tur runt reservatet tillsammans med C/O Nature med fokus på dåtid, nutid och roliga anekdoter om området.

Fler aktiviteter du kommer att kunna ta del av:

  • Naturum Skrylle och Naturskolan arrangerar tillsammans ett naturbingo. Upptäck området genom att titta och hitta vad som finns.
  • Höje å Vattenråd kommer vara på plats och informera om sin verksamhet och vad de gör för åtgärder för ett bättre vatten. De kommer även visa vilka insekter som finns i Höje å.
  • VA SYD kommer vara på plats för att svara på frågor kring biodammarna, rening och Källby.
  • Fritidsbanken är på plats och lånar ut fritidsprylar. Passa på att spela en omgång kubb, hoppa hopprep, gå på styltor med mera.
  • Friluftsfrämjandet tillsammans med barnens vän och fantasifigur i skogen, Skogsmulle, kommer vara på plats.

Vi bjuder på lättare lunch och dryck. Ingen föranmälan krävs.

Varmt välkommen!

Om Höjeådalens naturreservat

Beslutet om att Höjeådalen skulle bli ett naturreservat togs år 2021. Genom att freda området från exploatering bidrar kommunen till att bevara och utveckla tätortsnära natur, i enlighet med de nationella friluftsmålen. Reservatet ska bevara och utveckla den biologisk mångfalden samt förbättra förutsättningarna för tätortsnära rekreation och utomhuspedagogik.

Läs mer om Höjeådalen i Lund


Uppdaterad:

Dela sidan: