Länk till startsidan

Litteralunds program är här

Årets upplaga av Sveriges största barnboksfestival Litteralund äger rum i Lund den 24-29 april. Redan nu finns det fullspäckade programmet att hämta på ditt bibliotek och medborgarcenter.

Program ligger som en solfjäder. På programmet syns LasseMajas dektektivbyrå och texter Litteralund Bokfestival för barn och unga.

Festivalen inleds traditionsenligt på söndagen med en fullspäckad familjedag med massor av barnvänliga workshopar. Andra inslag under veckan är prisutdelningen av debutantpriset Slangbellan och program för unga med författarbesök, humor, skrivarworkshop och mycket annat.

Workshops och dinosaurier

Bland de gästande författarna och illustratörerna finns bland andra Lotta Geffenblad, författare och illustratör till bland annat Prick & Fläck och böckerna om Aston. Hon håller i en workshop där barnen får göra monstermasker inspirerat av sin och Eva Whitebrooks bok ”Vi är monsterbarn”.

Illustratören Sarah Sheppard berättar om ett av sina stora intressen; dinosaurier. Hon visar också sin fossilsamling och svarar på frågor. Alla som vill – och törs – får komma fram och känna på en Tyrannosaurus-tand och en 100 miljoner år gammal dinosauriebajskorv.

Populära barnbokshjältar

Festivalen gästas även av svenska barnbokshjältar som Martin Widmark & Helena Willis (LasseMajas detektivbyrå), Jujja Wieslander (Mamma Mu) och Helena Dahlgren (Starstable och Ödesryttarna).

Nytt för i år är bland annat en guidad stadsvandring för barn om barn i det historiska Lund och en mysig Alfons-oas med böcker och pyssel.

Hela programmet för Litteralund

Uppdaterad:

Dela sidan: