Länk till startsidan

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Naturskolans nyhetsbrev mars

Mars 2022

Två vinnare i årets fågeltävling!

STORT GRATTIS till förskolan Fågel blå och I Ur och skur Solstrålens förskola!
Det var tätt i toppen på slutet men Fågel blå och Solstrålen står nu som segrare med 19 olika arter som de lyckats locka till sin gård tätt följda av Östertull Montessoriförskola med 17 arter.

Se slutställningen i årets tävling

Fjärilstävlingen startar 1 april

Naturskolan utmanar även i år alla skolor och förskolor i kommunen. Vem hittar flest olika arter av våra dagfjärilar på sin gård? Välkommen att delta i utmaningen med din skola eller förskola.

Läs mer och anmäl er här

En bild på en fjäril som sitter på gröna blad.
Puktörneblåvinge

Förmiddagskurs i utomhusmatlagning

Kursen vänder sig till alla pedagoger åk 1-6 som vill lära sig mer om utomhusmatlagning. Personal från Sankt Hansgården berättar om sitt kokboksprojekt, vi lagar mat ihop och går igenom olika matlagningstekniker så som trefot, stekhäll och kokgrop, samt diskuterar upplägg som är passande för olika barngrupper. Förmiddagen avslutas med att äta det vi lagat! Kursen Laga mat utomhus ges vid två tillfällen, 30 mars o 27 april och vi håller till på Sankt Hansgården.

Läs mer om innehållet och anmäl er här

En bild på en person som sitter på knä framför en kokgrop med rykande stenar kol och stenar.

Månadens pedagogiska tips - Träd

Ett träd är en vedväxt som är minst fem meter hög och som har en huvudstam som inte grenar sig alldeles vid markytan. Trädet består av stam, rötter och krona. Rötterna fungerar som ett stöd för trädet, så att det inte välter när det blåser. Ytterst på stammen sitter barken. Den fungerar som trädets hud och är ett skydd mot insekts- och svampangrepp.
Här hittar du aktiviteter att göra kring träd

Webbinarie VattenAtlas 1 april

VattenAtlas är en öppen karttjänst som innehåller mycket vattenrelaterad information för hela Skåne. Välkommen på Webbinarie den 1 april kl. 10.30 där du får veta hur VattenAtlas används och vilken information du kan få ut. Webbinariet riktar sig både till nya och gamla användare och anmäl dig till info@vattenatlas.se. Det finns något användbart för alla och de historiska kartorna från 1810 är mycket populära.

Vill du prenumerera på vårt nyhetsbrev?

Ungefär en gång i månaden under läsåret skickar vi ut ett nyhetsbrev med erbjudanden från Naturskolan, nyheter på området naturvetenskap och lärande för hållbar utveckling, med mera. Alla är välkomna att bli prenumeranter. Skicka ett e-post till oss där du anger namn, arbetsplats och ort. Skriv Anmälan nyhetsbrev i ämnesraden.

Skicka till: naturskolan@lund.se

Läs mer om Naturskolan

Uppdaterad:

Dela sidan: