Länk till startsidan

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Naturskolans nyhetsbrev februari

Februari 2022

Du har väl inte missat att anmäla dig till kursen Skapa med pil!?

Kursen vänder sig till skol- och förskolepersonal samt skötselpersonal av skolgårdar, och erbjuds två gånger samma dag, den 17 mars. Du anmäler dig till antingen förmiddagspasset eller eftermiddagspasset. Under kursen får du både idéer till undervisning och praktiska råd för att skapa med pil. Sista anmälningsdag 10 mars.

Läs mer om kursen och anmäl dig här

En tunnel av pil.

Solrostävling

I många år har vi haft både en fågeltävling och en fjärilstävling där Naturskolan utmanat skolor och förskolor att räkna arter på gården. I höstas kom en idé från barnen på Tvärflöjtens förskola till oss på Naturskolan. De tyckte att vi även skulle ordna en odlingstävling. Vi nappade på förslaget så den 1 mars är det dags!

Läs mer om upplägget och hur du anmäler din grupp/klass

En närbild på en solros mot en blå himmel.

Månadens pedagogiska tips – Fysik på lekplatsen

Med hjälp av olika lekredskap kan både stora och små uppleva och lära om kraft och rörelse. I detta pedagogiska tips får du exempel på några vanligt förekommande lekredskap och krafter som kan upplevas på dessa. Hela kroppen blir aktiv i ett sådant lärande, fysik är kul!

Gå till Fysik på lektplatsen

Metodböcker i utomhuspedagogik för förskola och skola

Vill du arbeta mer utomhus med dina barn/elever? I bokserien Att lära in UTE för skolan och Leka och lära UTE för förskolan och lågstadiet hittar du massor av exempel på aktiviteter att genomföra utomhus i många olika ämnen. Språk, matematik, hållbar utveckling, naturvetenskap och teknik är några exempel på vad bokserien innehåller. Böckerna är skrivna av erfarna pedagoger från olika naturskolor i Sverige och ges ut av Outdoor Teaching förlag men går att beställa från Läromedia.

Kolla in alla böckerna i serien här

Early-bird pris för anmälan till Ute är inne

Den 1 februari öppnade anmälan till Ute är inne-konferensen som vi berättat om i tidigare nyhetsbrev och som går av stapeln i Helsingborg den 30-31 augusti. Just nu finns chans att anmäla sig till ett förmånligt Early Bird-pris på 3000 kr för två dagar. Erbjudandet gäller till den 25 mars 2022.

Mer information om konferensen och anmälan

Vill du prenumerera på vårt nyhetsbrev?

Ungefär en gång i månaden under läsåret skickar vi ut ett nyhetsbrev med erbjudanden från Naturskolan, nyheter på området naturvetenskap och lärande för hållbar utveckling, med mera. Alla är välkomna att bli prenumeranter. Skicka ett e-post till oss där du anger namn, arbetsplats och ort. Skriv Anmälan nyhetsbrev i ämnesraden.

Skicka till: naturskolan@lund.se

Läs mer om Naturskolan

Uppdaterad:

Dela sidan: