Länk till startsidan

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Lund kan bli en av "100 klimatneutrala och smarta städer"

En person sitter i en busskur i Lund och håller i en kub som symboliserar Globala målet nummer 11: Hållbara städer och samhällen. I förgrunden syns Globala målet nummer 13: Bekämpa klimatförändringarna.

Lund har nyligen skickat in en ansökan till att bli en av EUs "100 klimatneutrala och smarta städer". EUs mål med intiativet är att uppnå 100 klimatneutrala och smarta städer till år 2030 och se till att dessa städer fungerar som experiment- och innovationsnav så att alla europeiska städer ska kunna följa efter fram till år 2050.

Programmet skulle innebära en skjuts i det lokala klimatarbetet. Lund skulle få stöd i form av kunskap, samarbeten och finansiering och kunna fortsätta driva ett ambitiöst klimatarbete i framkant.

- För vår del innebär det en möjlighet att inspirera andra städer i Europa, och att lära oss av många av de goda exempel som finns. Att bli en av EUs 100 klimatneutrala och smarta städer är ett av många sätt att växla upp det lokala klimatarbetet, säger Thea Ohlander Arfwidsson, projektledare för Klimatneutrala Lund 2030.

I mars kommer beskedet om Lund blir en av de 100 utvalda städerna.

Information om EU-missionen 100 klimatneutrala och smarta städer

Uppdaterad:

Dela sidan: