Länk till startsidan

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Så blir handelskvarteret i Brunnshög

Visualisering av grå tegelbyggnad med mörk, kontrasterande sockel.

I anslutning till Brunnshögstorget och spårvägshållplatsen med samma namn ska ICA Fastigheter bygga ett nytt kvarter – med ICA Kvantum, apotek, Systembolaget, gym, restauranger och övrig kommersiell service. Ovanpå byggs 258 hyresrätter.

ICA Kvantum blir en butik på 3 000 kvadratmeter, med fokus på ekologiskt och lokalproducerat. Men i affären är det inte det närodlade man strävar efter – i stället säljer butiken härodlat, tack vare den synliga vertikala butiksodling som kommer att generera färsk sallad och örter hela året.

Butiken blir en del av ett helt kvarter, som totalt omfattar 22 000 kvadratmeter yta. Utöver livsmedelsaffär inrymmer kvarteret apotek, Systembolaget, gym, restaurang och annan service – samt 258 hyresrätter för alltifrån studenter och forskare till barnfamiljer. Inuti kvarteret finns en upphöjd innergård för de boende. Denna innehåller orangeri och uteplatser samt utrymmen för grill och lekplats.

När är allt klart?

Byggstart sker i mars/april i år. Hela kvarteret beräknas stå klart 2025.

ICA Fastigheter kommer långsiktigt att äga den kommersiella fastigheten och Lansa Fastigheter har förvärvat den blivande bostadsfastigheten och tillträder vid färdigställandet.

Om projektet

Om centrala Brunnshög

Uppdaterad:

Dela sidan: