Länk till startsidan

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Nomineringen öppen för miljöpris och miljöbragd

En sammansättning av illustrationer bestående av ett jordklot, en fjäril, en cykel, en grodd, ett löv och en vattendroppe.

Känner du någon i Lund som gjort något extra bra för miljön i Lund? Nominera i så fall den eller dem du tänker på till miljöpriset eller miljöbragden.

Miljöpriset

Priset delas ut för förtjänstfulla insatser som långsiktigt främjar miljön i Lunds kommun till personer och/eller organisationer, föreningar och företag som bor och verkar i kommunen.

Prissumman är 50 000 kronor. Pristagaren utses av kommunstyrelsens miljö- och hälsoutskott. Nomineringsmöjligheten stänger 31 mars 2022.

Miljöbragden

Priset delas ut till anställda eller enheter inom Lunds kommuns organisation som har utfört förtjänstfulla insatser för god miljö och långsiktig, hållbar utveckling i kommunen.

Prissumman är 10 000 kronor och ska användas på arbetsplatsen. Pristagaren utses av kommunstyrelsens miljö- och hälsoutskott. Nomineringsmöjligheten stänger 31 mars 2022.

Förra årets vinnnare

År 2021 delades miljöpriset ut till Martina Kvist Reimer för hennes engagemang för Höjeådalen och Tomas Björnsson för bland annat hans bidrag till Lund som cykelstad. Miljöbragden delades ut till Naturskolan, Laurent Cousine (Modersmålcentrum) och Fanny Holmberg (ungdomsombud).

Uppdaterad:

Dela sidan: