Länk till startsidan

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Programsläpp för Lunds största bokcirkel

Idag släpper vi programmet för Lund läser – Lunds största bokcirkel. I år kretsar allt kring Pennskaftet av Elin Wägner som är vald med tanke på att det i år är hundra år sedan Sverige blev en demokrati med allmän och lika rösträtt.

Under februari, mars och april genomförs bokcirklar, föreläsningar, stadsvandringar och andra aktiviteter med anknytning till boken på samtliga bibliotek i kommunen. Bland föreläsarna finns bland annat Ulrika Knutsson, Cecilia Düringer, Elin Cullhed och Per Wirtén.
Elin Wägner (1882–1949) var under första hälften av 1900-talet en av Sveriges ledande romanförfattare. Pennskaftet som skrevs 1910 ger en inblick i arbetet för kvinnlig rösträtt. Kring Pennskaftet, den unga kvinnliga journalisten, och gruppen med rösträttsaktivister aktualiseras en rad frågor om kvinnornas situation i det dåtida samhället.

För mer information om Lund läser besök:
Folkbibliotekens hemsida

Uppdaterad:

Dela sidan: