Länk till startsidan

Naturskolans nyhetsbrev januari

Januari 2022

Årets kursprogram ute nu!

Nu finns alla vårens kurser presenterade på vår webbsida. Det är som vanligt en blandning av både nyheter och gamla favoriter, med koppling till de globala målen samt nationella och lokala styrdokument. De olika kurstillfällena innehåller allt från skaparverksdag med pil, utomhusmatlagning, kroppsmatematik, till grundkurs i utomhuspedagogik!

Välkomna att anmäla er!

Fyra elever står i en träddunge och tittar på ett papper med växter.

Hög tid att ansöka om bidrag från Gröna skolgårdar!

Tre gånger varje år kan intresserade skolor och förskolor i Lunds kommun sända in ansökan om bidrag för projekt som på olika sätt utvecklar och berikar utemiljön.

Nu är det dags för årets andra ansökansomgång! Sista ansökningsdag är 1 mars! På vår webbsida finns beskrivet vilka förutsättningar och principer som gäller för att få bidrag.

Få inspiration och hitta ansökningsformulär till Gröna skolgårdar

Sätt ute på schemat!

Signalerna är tydliga från både Skolverket, Folkhälsomyndigheten och Barn- och skolförvaltningen. Förskolor, skolor och fritidshem uppmanas att främja utevistelse och förlägga delar av undervisningen utomhus för att minska smittspridningen.

Vi påminner om att Naturskolan erbjuder kostnadsfri handledning och utbildning i utomhuspedagogik för pedagoger från förskola till gymnasieskola i Lunds kommun. Naturskolans uppdrag handlar främst om naturvetenskap och lärande för hållbar utveckling, men vi hjälper er även att utveckla ämnesövergripande utomhuspedagogik med till exempel språk, matematik och bild.
Ni kan boka både kortare och längre corona-anpassade utbildningar för all pedagogisk personal, från två timmar till heldagar. Utbildningarna skräddarsys efter varje enhets önskemål och behov. Under pandemin kan vi även stödja pedagoger med enstaka lektioner utomhus.

Hitta mer information och kontaktuppgifter

Månadens pedagogiska tips – Skatans liv och leverne

Visst tar det lång tid innan värmen och våren kommer men är man riktigt uppmärksam så börjar de första vårtecknen redan i januari. Ett är skatan som börjar reparera och bygga till sitt bo. Skatan gillar höghus.

Få tips på aktiviteter att göra kring skatan.

En bild som visar en skata som sitter på en avbruten trädstam.

Sök stipendiet Tänk H20

Tänk H2O! är ett heltäckande kurs- och resestipendium för 90 gymnasielever och medföljande lärare. Mottagaren av stipendiet får en tvådagars vattenkurs vid sjön Bolmen i Småland. Syftet är att deltagarna ska få fördjupad kunskap, inspireras och utvecklas inom frågor som berör vatten och hållbarutveckling. Sista ansökningsdag är 4 mars 2022.

På Sydvattens webb kan du läsa mer om stipendiet och hur du ansöker.

Vill du prenumerera på vårt Nyhetsbrev?

Ungefär en gång i månaden under läsåret skickar vi ut ett nyhetsbrev med erbjudanden från Naturskolan, nyheter på området naturvetenskap och lärande för hållbar utveckling, med mera. Alla är välkomna att bli prenumeranter. Skicka ett e-post till oss där du anger namn, arbetsplats och ort. Skriv Anmälan nyhetsbrev i ämnesraden.

Skicka till: naturskolan@lund.se.

Läs mer om Naturskolan på www.lund.se/naturskolan.

Uppdaterad:

Dela sidan: