Länk till startsidan

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Lägesbild torsdagen den 23 december med anledning av arbetet med covid-19 

Drönarbild Lund

Konsthallen, Högevall och biblioteken inför maxantal i sina lokaler samt att det sker förändringar i vård- och omsorgs träffpunkter och restauranger. Det är några av åtgärderna inom ramen för Lunds kommuns hantering av covid-19.

Följande åtgärder görs inom våra kultur- och fritidsverksamheter

  • Konsthallen inför maxantal (50 personer) i sina lokaler. Skyltar och markeringar med uppmaning om att hålla avstånd sätts upp.
  • Stadsbiblioteket och stadsdelsbiblioteken tillämpar maxantal för att undvika trängsel. Skyltar och markeringar med uppmaning om att hålla avstånd sätts upp.
    - Under bemannad öppettid kommer stoppljus sättas upp vid entrén för att hålla maxantalet. Stoppljus är beställda till samtliga bibliotek, men initialt kommer det bara finnas på vissa.
    - Under obemannad öppettid på de Meröppna biblioteken ansvarar besökaren själv att maxantalet i lokalen inte överskrids.
  • På idrottshallar sätts skyltar om maxantal upp i varje omklädningsrum. Informationsmejl om restriktionerna sänds ut till alla idrottsföreningar som nyttjar idrottshallar, där de uppmanas att ta ansvar och följa restriktionerna.
  • Högevall inför maxantal (600 personer). Informationsmejl om restriktionerna sänds ut till alla idrottsföreningar som nyttjar badet, där de uppmanas att ta ansvar och följa restriktionerna. Skyltar och markeringar med uppmaning om att hålla avstånd sätts upp. Bastun stängs.

Följande åtgärder görs inom våra träffpunkter och restauranger

Med anledning av Folkhälsomyndighetens nya restriktioner kommer det ske förändringar hos vård- och omsorgs öppna verksamheter.

  • Träffpunkterna kommer fortsätta ha öppet men det kan komma att ske förändringar i programmen. Vissa aktiviteter kan även behöva förbokas av besökaren för att undvika trängsel.
  • Gäster som vill besöka våra restauranger kommer återigen att behöva boka bord. Detta görs på telefon till respektive restaurang och är en åtgärd för att minska trängsel på restaurangerna.

Lunds kommun följer utvecklingen noga och kan komma att införa fler restriktioner om smittläget skulle förvärras och myndigheternas rekommendationer skulle ändras. Samtliga förändringar kommer att meddelas på relevanta sidor på lund.se.

Vi fortsätter vädja till våra besökare att ta eget ansvar att undvika trängsel och stanna hemma vid minsta symtom.

De senaste rekommendationerna finns att läsa på folkhälsomyndighetens hemsida.

Samlad information från kommunen om covid-19

Dessa lägesbilder skickas när ny information om Lunds kommuns hantering av covid-19 finns.

Uppdaterad:

Dela sidan: