Länk till startsidan

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Ny markanvisningstävling i Brunnshög

Flygbild över Brunnshög
Brunnshög växer fram. Foto: Perry Nordeng.

Det nya året börjar med en markanvisningstävling. Den 18 januari bjuder vi in till Patentkvarteret22. Ett helt kvarter med boende, kontor och verksamheter, som visar vägen till framtidens boende, arbetsplatser och liv, ligger i potten.

Lunds kommun vill se koncept som visar vägen framåt - inom alltifrån arkitektonisk kvalitet och användningssätt till hållbarhet. Tre ledord genomsyrar hela markanvisningstävlingen: Arkitektur, hållbarhet och blandstad. För att uppnå varierad arkitektur ska kvarteren gestaltas av minst tre arkitektkontor, varav ett blir ankararkitektkontor som tar helhetsansvar för Patentkvarterets arkitektur.

Tävlingen kommer bestå av två delar: den första delen är en kort intresseanmälan. Högst tre av de aktörer som lämnat intresseanmälan bjuds sedan in till del II. Kvarteret är cirka 12 500 kvm BTA och möjlighet att bilda konsortier finns.

Intresserad att delta?

Skriv upp dig på vår lista för kommande markanvisningstävlingar, så får du mejl så fort den här och kommande markanvisningstävlingar i Lunds kommun öppnar.

info.brunnshog@lund.se

Om delområden och byggnader i Brunnshög

Uppdaterad:

Dela sidan: