Länk till startsidan

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Naturskolans nyhetsbrev

December 2021

Kursprogram för 2022

Vi arbetar just nu för fullt med kursprogrammet för 2022. Vi lägger ut kurserna på vår webbsida i januari. Håll utkik på webben eller läs om kursutbudet i nästa nyhetsbrev.

Månadens pedagogiska tips: Eld

När vi läser eller hör ordet eld är det nog inte den vetenskapliga definitionen vi först kommer att tänka på. Hur går våra och elevernas tankar om vi får tänka fritt runt ordet ELD? Den mysiga lägerelden, grillning en vinterdag eller tänker vi på brasan på valborgsmässoafton?

Gå till vårt pedagogiska tips Eld - ett av de fyra elementen

Ett eldfat med en brinnande eld och ett stekjärn med krabbelurer.

Internationell konferens om skolgårdar - digitalt

International School Grounds Alliance, ISGA bjuder in till digital konferens 7–11 februari 2022. Konferensen riktar sig till pedagoger, landskapsarkitekter och alla som är intresserade av förskolans och skolans utomhusmiljö. Varje dag har ett specifikt tema med talare från Bangladesh till Belgien. Konferensen är på engelska.

Gå till konferensens officiella webbsida

Illustration av två barn som hoppar och hjular med en skolbyggnad och två träd i bakgrunden och texten International School Grounds Alliance under.

Save the date! Ute är inne-konferensen 30–31 augusti 2022 i Helsingborg

Konferensen Ute är inne är mer aktuell än någonsin. Utomhuspedagogiken ger våra barn och unga tillgång till kunskaper man helt enkelt inte kan lära ut i ett klassrum. Utenavet har genomfört konferensen runtom i Sverige sex gånger tidigare. Hösten 2022 är du välkommen till Helsingborg för att delta i den sjunde upplagan. Här kommer du att få inspiration till lärande utomhus som bidrar till att uppnå läroplanernas mål. Boka in 30–31 augusti 2022 redan nu och anmäl dig till vårt nyhetsbrev så att du inte missar något.

Kolla in konferensens webbsida för att hålla dig uppdaterad om programmet

Varma julhälsningar från Naturskolan!

Anna E, Anna R, Carolina, Lina och Eva

En stjärna bunden av ene hänger på en dörr.

Vill du prenumerera på vårt Nyhetsbrev?

Ungefär en gång i månaden under läsåret skickar vi ut ett nyhetsbrev med erbjudanden från Naturskolan, nyheter på området naturvetenskap och lärande för hållbar utveckling, med mera. Alla är välkomna att bli prenumeranter. Skicka ett e-post till oss där du anger namn, arbetsplats och ort. Skriv Anmälan nyhetsbrev i ämnesraden.

Skicka till: naturskolan@lund.se.

Läs mer om Naturskolan på www.lund.se/naturskolan.

Uppdaterad:

Dela sidan: