Länk till startsidan

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Lunds kommuns första familjecentral – Fäladsfamiljen – invigdes idag

Justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S) på besök när Fäladsfamiljen invigs
Stadsrådet Morgan Johansson som ofta varit med sina barn på öppna förskolan på Norra Fäladen under deras uppväxt klippte bandet när Lunds första familjecentral invigdes.

Idag invigdes familjecentralen Fäladsfamiljen – en mötesplats för föräldrar och barn i åldern noll till sex år. Bandet klipptes av statsråd Morgan Johansson (s) som själv varit med sina barn på öppna förskolan under deras uppväxt.

På familjecentralen finns barnavårdscentral, öppen förskola, socialrådgivning och barnmorskemottagning. Allt samlat under ett tak.

Verksamheten startades under våren 2021 men till följd av pandemin har öppna förskolan kunnat komma igång först under hösten.

Det firades idag med en invigning där verksamheten visades och där både besökare, medarbetare och politiker fick ta del av allt det som familjecentralen erbjuder föräldrar och barn.

Redan nu märks att familjecentralen var efterlängtad av lundaborna, eftersom sångstunder och övriga aktiviteter ofta fylls upp snabbt av föräldrar och barn.

Familjecentralens syfte är att minska fysisk, psykisk och social ohälsa bland barn, minska ojämlikheten i hälsa bland barn samt risken att barn hamnar mellan samhällets trygghetssystem som gör att barnet inte får rätt stöd i rätt tid.

På familjecentralen Fäladsfamiljen finns öppna förskolan och här finns gott om leksaker och annat att utforska för besökande barn.

Fakta om familjecentralen Fäladsfamiljen 

Lunds första familjecentral, Fäladsfamiljen, finns vid Fäladstorget i norra Lund. En familjecentral är en mötesplats för blivande föräldrar och familjer med barn 0-6 år. Här finns barnavårdscentral, öppen förskola, socialrådgivning och barnmorskemottagning. Det kostar ingenting att besöka familjecentralernas olika verksamheter. 

Läs mer om familjecentralen Fäladsfamiljen

Uppdaterad:

Dela sidan: