Länk till startsidan

Nu startar bygget av nya naturum på Skryllegården

En ljus byggnad syns i mitten av bilden, omgiven av gröna träd. I förgrunden ser vi en stenlagd yta.
Skrylle är ett av Lunds populäraste utflyktsmål. Nu utvecklar vi området ytterligare! Illustrationen är en visionsbild som visar nya naturum Skrylle. Visionsbild: Horisont Arkitekter.

Naturum Skrylle ska få en ny byggnad med större utställning, hörsal, personalutrymme och terrass. Skryllegården ska också få fler besökstoaletter samt bättre källsortering och diskmöjligheter för besökare, maskinhall och verkstad. I början av december sätter vi igång.

Varje år besöker närmare 800 000 personer Skryllegården och det finns ett behov av ett större naturum. Vi vill berätta mer om naturen och ge bättre service och information kring natur och friluftsliv. 2023 blir det klart - men du kan besöka Skryllegården och dagens naturum som vanligt under byggtiden och verksamheten pågår. Det gamla naturum ska finnas kvar och blir värmestuga. Detta sker först efter att verksamheten har flyttat in i den nya byggnaden.

Detta händer vår-sommar 2022

  • Väggar och tak är nu på plats till Skryllegårdens ekonomibyggnad. Under vår och sommar ska vi fortsätta arbetet med de nya personalutrymmena.
  • Golvplattan till nya naturum är gjuten. Sedan sätts väggar och tak på plats för att därefter ge plats för den nya utställningen.
  • I juni öppnar hinderbanan och den flyttade kompisgungan för lek igen.
  • Arbetet pågår under hela sommaren men med avbrott för semester.

Här kan du läsa mer om hur vi utvecklar Skryllegården och om nya naturum Skrylle

Uppdaterad:

Dela sidan: