Länk till startsidan

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Nu händer det på Sankt Hans backar!

Cykelväg på Sankt Hans backar

Allt fler hittar till Sankt Hans backar, Lunds största parkområde med backar, hagar, bäck och skog. Genom åren har det gjorts flera åtgärder i den 50-åriga parken, men nu görs en större satsning för att parken ska bli ännu bättre för både besökare, växter och djur. Området utvecklas i flera etapper med start i höst.

Utegym och arrangemangsplats

Först ut med byggstart i november är ett utegym mitt i parken, i anslutning till motionsslingorna. Byggarbetsplatsen är inhägnad. Du kan använda alla gångbanor som vanligt men behöver vara uppmärksam på trafik till och från byggområdet.

I början av nästa år startar arbetet med att förvandla den befintliga amfiteatern till en arrangemangsplats med utomhusscen och plats för 180 sittande åskådare. Det här berättar vi mer om lite längre fram!

Framtida etapper

Kommande etapper, som ännu inte tidsatts, innehåller bland annat en temalekplats och streetsport-och aktivitetsområde för till exempel basket, tennis, fotboll och bandy. Det blir även bättre belysning, markerade motionsslingor, fler bänkar, avfallstunnor, grillplatser och skyltar i parken. Den stora gräsplanen förädlas med en slitstark ängsflora för ökad biologisk mångfald, vilket också gör den mer tålig för större evenemang.

Vill du läsa mer om Sankt Hans backar?

Sankt Hans backar

Uppdaterad:

Dela sidan: