Länk till startsidan

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Naturskolans nyhetsbrev

November 2021

Ny webbplattform = nytt utseende för Naturskolans sidor

Den 25 oktober gick Lunds kommuns webb över på en ny plattform och det innebar även att Naturskolans sidor fick ett nytt utseende. Ni hittar fortfarande det mesta som fanns på den gamla sidan så som Uteklassrum, Pedagogiska aktiviteter och Gröna skolgårdar men nu i en lite annan design och form. Kika gärna runt och ge oss feedback på upplägget. Är det lätt att hitta vad ni letar efter? Saknar ni något?

Skicka era synpunkter till naturskolan@lund.se.

Hög tid att söka bidrag från Gröna skolgårdar

November är både rapporterings- och ansökanstid för projekt inom Lunds kommuns utvecklingsprogram Gröna skolgårdar. Vi påminner om att den 15 november är sista dag för rapportering av årets projekt samt sista dagen för att ansöka i första omgången för projekt som ska genomföras under 2022.

Gör din ansökan här.

Fågeltävlingen startar 1 december!

Vem lockar flest antal olika fåglar till sitt fågelbord? Naturskolan i Lund utmanar alla skolor och förskolor i kommunen. Tävlingen startar den 1 december men man kan gå med när som helst under vintern. Konceptet är enkelt: Mata fåglar på alla tänkbara sätt och räkna de fågelarter som äter på skolans/förskolans gård. Tanken är att stimulera nyfikenheten hos både personal och elever samt på ett roligt och lärorikt sätt delta i ett forskningsprojekt.

Läs mer om tävlingsreglerna och de fina priserna samt anmäl er här

En blåmes sitter på en stolpe.
Blåmes.

Liten rapport från höstens kurser

Under hösten har Naturskolan bland annat genomfört kurser i matlagning utomhus och stadsplanering i ett förändrat klimat. Kurserna har varit samarbeten med Sankt Hansgården och vattenråden för Höje å och Kävlingeån. Det har varit spännande tillfällen tillsammans med pedagoger från fritids och gymnasiet. Upplevelserna genererade många diskussioner, allt från vad det gör med elever när de får möjlighet att ansvara för viktiga uppgifter som exempelvis eldning, till hur man som gymnasielärare kan få loss mer tid för att kunna lämna skolan och uppleva omgivande samhället med sin klass. Är du intresserad av Naturskolans kurser?

Håll utkik på våra sidor där vi publicerar kurser

Två personer steker vitlök i en stor wok över öppen eld.
Deltagare i kursen Laga mat utomhus på Sankt Hansgården.

Boktips: Prata med barn om klimatet

Hur berättar vi om klimatkrisen utan att skrämmas? Hur skapar vi hopp och framtidstro? Och vilka är fallgroparna när vi pratar med barn om klimatet? Boken Prata med barn om klimatet är skriven av Frida Berry Eklund och ger tips och praktiska råd om hur du som förälder eller närstående vuxen kan möta barns frågor, känslor och engagemang för klimatet. Läs mer om boken och ta del av en enkel guide för hur vuxna kan bemöta och stötta barns funderingar.

Prata med barn om klimatets webbplats

Vill du prenumerera på vårt Nyhetsbrev?

Ungefär en gång i månaden under läsåret skickar vi ut ett nyhetsbrev med erbjudanden från Naturskolan, nyheter på området naturvetenskap och lärande för hållbar utveckling, med mera. Alla är välkomna att bli prenumeranter. Skicka ett e-post till oss där du anger namn, arbetsplats och ort. Skriv Anmälan nyhetsbrev i ämnesraden.

Skicka till: naturskolan@lund.se.

Uppdaterad:

Dela sidan: