Länk till startsidan

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Nytt transportföretag för färdtjänsten 1 oktober

detaljbild med baksida av en blå färdtjänstbil i Lund med transportföretaget Telepass och Lunds kommunAs logotyper

I morgon, fredag 1 oktober byter Lunds Kommun färdtjänsttransportör. Efter en längre period med problem ser många fram emot en omstart.

Kvalitetssäkrad färdtjänst

Med den nya transportören Telepass och dess underleverantör DRT Solutions kommer en del praktiska nyheter för resenärerna, men även en ny konstellation som samarbetar för att förbättra Lunds färdtjänst. En bra utgångspunkt för utvecklingsarbetet är att Telepass inte är ett taxibolag, utan är specialiserade på särskilda persontransporter. För att få allt på plats inför 1 oktober har Lunds kommun, Telepass och DRT Solutions redan arbetat ihop ett tag. Övergången till det nya transportföretaget är dock starten på en längre resa, där kvalitet ska vara i fokus.

Nyheterna

  • All kontantbetalning i bilen utgår. I stället kommer resenären att betala mot faktura en gång i månaden.
  • De som vill kommer att kunna sköta sina bokningar av resor via en app i mobilen eller annan enhet. Ombud, anhörig eller vårdpersonal kommer att kunna använda appen. Via appen är det möjligt att se var bilen befinner sig på väg mot upphämtningsplatsen.
  • För att underlätta hanteringen och stärka sekretessen kommer även kundnummer kunna användas i kontakten med beställningscentralen.
  • Informationen ska förstärkas med ett nyhetsbrev som alla som vill kan prenumerera på.

För dig som har färdtjänst

Ansök om färdtjänst

Uppdaterad:

Dela sidan: