Länk till startsidan

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Fokus på Stångby och Vallkärra i nytt projekt

Stångby

Lunds kommun har drivit flera ortutvecklingsprojekt för att främja landsbygden. Det senaste – Fokus Södra Sandby – har förklarats avslutat. Samtidigt beslutade kommunstyrelsen i dag att ett förslag till projektplan för fokusarbete i Stångby och Vallkärra nu ska tas fram.

Fokus Södra Sandby har resulterat i en framtidsplan som bygger på sandbybornas förslag och åsikter. Medan åtgärderna successivtförverkligas i Södra Sandby påbörjas en projektplan för ett nytt fokusarbete – för Stångby och Vallkärra.

Vi tackar invånarna i Södra Sandby med närområde för deras engagemang. Deras förslag kommer att kunna bidra till att skapa en mer attraktiv ort att flytta till, bo i och verka i. Nu går vi vidare med Fokus Stångby Vallkärra och ser fram emot en lika god dialog för att ta tillvara på de tankar och idéer som finns i Stångby med omnejd, säger Inga-Kerstin Eriksson (C), kommunalråd i Lunds kommun.

Erfarenheterna tas vidare in i nästa fokusprojekt

– Det har varit fantastiskt roligt med allt engagemang från invånarna i Södra Sandby. Erfarenheterna från Fokus Södra Sandby tar vi nu med oss inför planeringen av nästa fokus projektet som kommer att beröra Stångby och Vallkärra, säger Ulrika Dagård, projektledare Fokus Södra Sandby.
Läs mer om Fokus Södra Sandby

Uppdaterad:

Dela sidan: