Länk till startsidan

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Grynmalaregårdens bussavdelning får tillfälligt tillstånd

En vit buss med text föreskolebuss i färgglada bokstäver på bussens sida.

Grynmalaregården är en förskola där en avdelning är en förskolebuss. Bussen blir påverkade av de nya regler för miljözon som gäller från den 1 januari 2022.

1 januari 2022 skärps kraven ytterligare för fordon som beträder miljözonen centrala Lund. Grynmalaregården som är lokaliserad inom miljözonen och har en av sina avdelningar förlagd i en förskolebuss, kan efter den 1 januari 2022 inte framföra förskolebussen inom miljözonen med nuvarande specifikationer. Som en tillfällig lösning har Barn- och skolförvaltningen ansökt och beviljats tillstånd av Tekniska förvaltningen, att framföra fordonet inom miljözonen fram till den 30 juni 2022.

 

Det innebär att förskolebussen under tillståndets giltighetstid, kan användas som del av förskolans Grynmalaregårdens verksamhet.

Miljözonen bestämmer kraven för bland annat hur tunga och gamla fordonen som beträder zonen får vara.

Läs mer om miljözonen här.

Under hösten fortsätter förvaltningen med arbetet med förskolebussarna ur ett långsiktigt perspektiv. Vårdnadshavare till barn på Grynmalaregårdens bussavdelning kommer att ges kontinuerlig information och möjlighet att lämna synpunkter under processens gång.

Uppdaterad:

Dela sidan: