Länk till startsidan

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Europa Direkt Lund har slagit upp sina portar

Grön äldre dörr på skånskt korsvirkeshus i tegel, med skylt Europa Direkt på dörren.

Nu finns Europa Direkt Lund! Europa Direkt Lund hjälper den som har frågor om EU:s politik och prioriteringar, fonder och program, eller vill veta mer hur EU fungerar.

Europa Direkt Lund

Europa Direkt Lund, vars verksamhet har utgått från Ekska huset sedan den 1 maj, har blivit med både nyhetsbrev och Instagram. Klicka på länkarna nedan för att följa kontorets arbete, motta nyheter och få inbjudningar till kommande evenemang. Facebook-sidan delas med de övriga Europa Direkt kontoren i Skåne.

Vad vi gör

Europa Direkt Lund hjälper den som har frågor om EU:s politik och prioriteringar, fonder och program, eller vill veta mer hur EU fungerar. Målgruppen för Europa Direkt Lund är allmänheten i Sydvästra Skåne, med specifikt fokus på ungdomar, skolor, äldre och näringsliv. Europa Direkt Lund medfinansieras av EU-kommissionen, Lunds kommun, Malmö stad och Trelleborgs kommun.

Europa Direkt Lund besöker gärna skolor och andra organisationer för att hålla presentationer och anordna diskussioner om EU, dela ut broschyrer och publikationer. Vi samarbetar även gärna kring gemensamma event, som debatter, föreläsningar, panelsamtal och konferenser i Lund, Malmö och Trelleborg. Bland annat samarrangerar Europa Direkt Lund tillsammans med International Resource Office och Kreativa Europa Desken på Kulturrådet ett webbinarium om hur man går tillväga för att lämna in en ansökan till Kreativa Europa – EU:s program för de kulturella och kreativa sektorerna. Webbinariet hålls den 10 augusti.

Vidare planerar vi för fullt inför THE EU DAY LUND som hålls fredagen den 29 oktober 2021. Syftet med THE EU DAY LUND 2021 är att främja kunskap om stora och globala trender som påverkar inte bara EU, utan också Lund och Skåne. Kunskapsutbytet och arbetet med gemensamma utmaningar kan leda till att svensk forskning och svenskt näringsliv blir mer konkurrenskraftigt i framtiden. THE EU DAY LUND är ett joint venture mellan Lunds kommun, EU-kommissionen, Europa Direkt Lund, Lunds universitet och särskilt Centrum för europaforskning, Mobile Heights och DigIT Hub.

Vill du ställa frågor om eller diskutera EU:s framtid?

Boka ett möte med oss! Vi har öppet måndag–fredag klockan 09.00–17.00.

E-post: europadirekt@lund.se
Besöksadress: Ekska huset, Sankt Petri kyrkogata 4, Lund

Europa Direkt Lund

Fakta om Europa Direkt informationskontor (EDIC)

  • Drivs av EU-kommissionen tillsammans med Europaparlamentet, lokala och regionala partners,
  • Under perioden 2018-2020 fanns det drygt 440 informationskontor runtom i EU varav 14 i Sverige,
  • Bidrar till Europeiska kommissionens och Europaparlamentets arbete med att sprida information om EU i syfte att kommunicera med allmänheten på lokal och regional nivå,
  • Syftar till att involvera allmänheten i EU-frågor genom att skapa en beständig miljö för nätverkssamarbete.

Uppdaterad:

Dela sidan: