Länk till startsidan

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Nu blir det lättare att hitta naturen!

mobiltelefon i närbild med Naturkartan på skärmen
En naturguide i fickan med Naturkartans app.

Naturkartan är Sveriges största digitala guide för att hitta ut i naturen. Här hittar du vandringsleder, naturreservat, utkikstorn, badplatser och mycket annat på ett enkelt sätt. Tillsammans med många andra kommuner i Sverige finns nu även Lunds kommun representerad på Naturkartan.

Naturkartan tipsar om utflyktsmål, aktiviteter och service bland bokskogar, myllrande våtmarker, sjöar och böljande landskap med goda förutsättningar för friluftsliv. Till en början ingår en handfull utflyktsmål varav flertalet är på cykelavstånd från staden. Guiden fylls efterhand med fler upplevelser och besöksmål.

Även om Lunds kommun ligger i ett jordbrukslandskap och den allemansrättsliga ytan är jämförelsevis liten, arbetar kommunen för att alla ska ha nära till naturen.

- Vi vill visa att naturen ofta finns inom räckhåll för en promenad eller cykeltur. Många av områdena kan dessutom nås med kollektivtrafik, säger Johan Larsson, som är projektanställd för att bland annat arbeta med Lund på Naturkartan.

Naturkartan Lunds kommun

Naturområden i Lunds kommun

Uppdaterad:

Dela sidan: