Länk till startsidan

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Laurent, Fanny och Naturskolan får miljöbragden – Lunds kommuns interna miljöutmärkelse

En miljöombud som integrerar hållbarhet i praktiken för både elever och lärare, en ungdomsombud som brinner för att engagera unga i kommunens miljö- och klimatarbete och personal som under lång tid drivit ett engagerat arbete med miljöpedagogik. Årets mottagare av miljöbragden, Lunds interna miljöutmärkelse, har utsetts!

Kommunstyrelsens miljö- och hälsoutskott har beslutat att Laurent Cousin, Fanny Holmberg och Naturskolan ska dela på årets miljöbragd.

Laurent Cousin: miljöombud på Modersmålscentrum som inspirerar både lärare och elever att efterleva globala målen

Laurent Cousin är en sann förebild som går i täten för ett framgångsrikt hållbarhetsarbete. Laurent har bland annat tagit fram eget material som ska få alla att lärare att inkludera de globala målen i undervisningen. Han har inspirerat sina kollegor att cykla mellan sina undervisningspass i stället för att ta den egna bilen, han har ordnat en odlingslott till personalen, sätter upp tips på väggarna och mycket mer. En förebild för miljöarbetet som verkligen förtjänar att hyllas med en bragd!

Fanny Holmberg – ungdomsombud på fritids- och kulturförvaltningen som driver arbetet för ungas delaktighet i miljö- och klimatfrågor

Som ungdomsombud är Fanny van vid att arrangera möten och evenemang för att göra unga delaktiga i Lunds utveckling. Pandemin till trots har Fanny hittat vägar för delaktighet med stort fokus på kommunens hållbarhetsarbete. Bland annat har Fanny varit med och arrangerat klimathack, genomfört digitala aktiviteter för ungas delaktighet i Lunds nya miljöprogram och organiserat utbildningsinsatser för fritidsledare kring klimatångest. En sann miljökämpe som förtjänar att uppmärksammas för sitt engagemang!

Naturskolan – ett långt engagemang för det miljöpedagogiska arbetet i Lunds kommun

Naturskolan är ett resurs- och utvecklingsteam för alla skolor och förskolor i Lunds kommun. De har drivit arbetet med bland annat gröna skolgårdar, uteklassrum och deltar nu i ett stort EU-projekt tillsammans med Spanien, Malta och Storbritannien kring hur man ska uppmärksamma och gynna pollinatörer. Naturskolan är verkligen en unik resurs som bör uppmärksammas!

Samtliga vinnare av miljöbragden 2021
Ett stort och varmt grattis till alla vinnare – tack för det fina arbete ni gör!

Om miljöbragden

Alla kan nominera kandidater till miljöbragden och vinnarna utses av kommunstyrelsens miljö- och hälsoutskott. Miljöbragden delas ut till anställda eller enheter inom kommunens organisation som har utfört förtjänstfulla insatser för god miljö och långsiktig hållbar utveckling i Lunds kommun. Miljöbragdsmottagarna får också en litografi samt diplom och vardera 3 500 kronor som ska användas på respektive arbetsplats.

Läs mer om priser som Lunds kommun delar ut

Uppdaterad:

Dela sidan: