Länk till startsidan

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Var med om en dag helt dedikerad till Lunds historia

Lördagen den 5 juni kan vi se fram emot Lunds historiedag. Elever från Katedralskolans historiska förening tillsammans med musei- och domkyrkoguider förmedlar vår stads historia på ett levande och underhållande sätt.

Under dagen kommer det avgå både guidade turer till fots och rundturer i buss, Kulturen bjuder på föreläsningar och du har möjlighet att lyssna både till historiker och till slagfältsarkeologen Bo Knarrström. Hos arkeologen är du välkommen att ställa dina frågor om Slaget vid Lund och är du nyfiken så visar han också en typ av vapen som användes under slaget.

Alla arrangemang under Lunds historiedag är kostnadsfria, men se till att boka din plats.

Fullständigt program för Lunds historiedag

Lunds historiedagar är ett årligen återkommande arrangemang med syfte att förmedla Lunds historia på ett levande och underhållande vis. Katedralskolans historieprogram och Visit Lund i samarbete med Kulturen och Lunds Domkyrka presenterar Lunds historiedag 2021.

Uppdaterad:

Dela sidan: