Länk till startsidan

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

2,1 miljoner till eget skapande för Lunds barn och unga

Kulturrådet fördelar, för trettonde året, Skapande skola bidrag till landets grundskolor. Inför läsåret 2021/2022 kom 367 ansökningar in och Lunds kommun har tilldelats 2, 1 miljoner kronor. Detta möjliggör att Skapande skola programmen med eget skapande i fokus kompletterar de fem kulturgarantier som finns i kommunen och innebär att alla årskurser från förskolan till årskurs 9 erbjuds minst en kulturell upplevelse eller eget skapande per läsår.

- Vi har åter igen ett väldigt fint program att erbjuda och hoppas att vi nästa läsår kan genomföra detta utan restriktioner. Efter ett år med mycket fokus på digital undervisning så tror och hoppas vi att båda lärare och elever längtar efter att uppleva kultur live, både genom upplevelser och workshops tillsammans med våra kulturaktörer, säger Lina Jensen, kulturutvecklare barn och unga.

Några exempel på program som erbjuds Lunds kommunala skolor är Upptäck teater, där alla elever i årskurs 4 erbjuds ett unikt bakom kulisserna besök på Teater Sagohuset eller Månteatern. Årskurs 1 får utforska alfabetet genom rörelse, balans, gester och jonglering tillsammans med en dans och en cirkuspedagog och årskurs 7 får arbeta med temat hjältar i konsten på Skissernas museum,

De lokala kulturaktörer som kommer att erbjuda Skapande skola program är Kulturen, Litteralund, Teater Sagohuset, Månteatern, Skissernas Museum och Kulturskolan.

Har du frågor? Kontakta i så fall:

Lina Jensen
Kulturutvecklare barn och unga
Kultur och fritidsförvaltningen

Telefon: 0734- 48 52 87
E-post: lina.jensen@lund.se

Jenny Sundström
Handläggare och administratör
Barn och skolförvaltningen

Telefon: 046-359 45 17

E-post: jenny.sundstrom@lund.se

Uppdaterad:

Dela sidan: