Länk till startsidan

Så ska årets student firas

Även i år blir det ett annorlunda studentutsläpp till följd av pandemin, men glädjen kommer vara stor och dagen blir ett minne för livet.

Följ rekommendationerna för att minska smittspridningen

Planeringen för årets studentfirande har börjat. Även i år ställer vi inte in, utan vi ställer om, utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Det kräver en stor organisation att få till en säker studentutspark. Det är därför viktigt att alla tar sitt ansvar genom att hålla avstånd, att undvika folksamlingar och följa de instruktioner som varje skola sätter upp. Tillsammans minskar vi smittspridningen.

Upplägg för årets utspark

Utsparken ska pågå under stora delar av dagen. Olika klasser kommer att springa ut på olika tider. Vi har glesat ut tiderna så det inte blir trångt på skolgården.

Du som tar studenten får lov att ta med dig två gäster. Det kan till exempel vara kompisar, föräldrar eller syskon. När klassen springer ut tar era gäster emot er på skolgården och ni lämnar skolan tillsammans. Alla utspark kommer att livesändas så att de som inte kan delta på plats ändå kan vara delaktiga.

Gästerna är välkomna till skolan tillsammans, på utsatt tid, för att undvika folksamlingar. Skolpersonalen kommer att finnas på plats för att guida. Det är viktigt att gästerna håller avstånd till andra gäster under utsparken. Personer med symtom, även milda, som kan tyda på Covid-19 ska stanna hemma.

Varje skola planerar utspark utifrån skolans egna förutsättningar, och kommer att ge en mer detaljerad information till sina elever och anhöriga.

Studentflaken är inte tillåtna

Transportstyrelsen har förlängt de tillfälliga regler som tar bort möjligheten till att fira studenten med studentflak, karnevalståg eller motsvarande till och med den 30 juni 2021.

Läs mer:

Transportstyrelsens information om studentflak

Folkhälsomyndighetens riktlinjer inför student och skolavslutningar

Uppdaterad: