Länk till startsidan

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Therese Fällman blir Lunds kommuns hållbarhetschef

Bild på Therese Fällman

Nu är det klart vem som blir kommunens nya hållbarhetschef. Therese Fällman, idag renhållningsdirektör i Lunds kommun, fortsätter att leda utvecklingsresan mot ett innovativt, hållbart och växande Lund.

– Jag är fantastiskt glad över att jag får möjligheten att bidra till att Lunds arbete med hållbar utveckling fortsätter att förstärkas. Jag är övertygad om att Lunds samlade grepp om de tre hållbarhetsdimensionerna kommer att skapa många synergieffekter. Jag ser fram emot, att tillsammans med mina nya medarbetare, kollegor i kommunkoncernen, vårt lokala näringsliv och akademin hitta gemensamma vägar mot en hållbar framtid, säger Therese Fällman, tillträdande hållbarhetschef i Lunds kommun.

Erfarenhet från Lund och Uppsala

Therese Fällman har en lång erfarenhet av att arbeta med affärsmässiga relationer i kommunal sektor, nu senast som förvaltningsdirektör på renhållningsverket. Innan hon kom till Lund hade Therese en rad olika chefsuppdrag i Uppsala kommun, bland annat som utvecklingschef, stabschef och säkerhetschef.

– Hennes breda kompetens från både affärsdriven kommunal verksamhet, myndighetsutövning och samordning inom samtliga hållbarhetsområden gör att hon snabbt, tillsammans med kommunens medarbetare, kan ta nya steg att utveckla Lunds kommuns redan nu framgångsrika arbete ytterligare. Jag är mycket glad över att kunna välkomna Therese som hållbarhetschef, säger Christoffer Nilsson, kommundirektör i Lunds kommun.

Process inleds för ny renhållningsdirektör

I samband med dagens besked kommer också processen för att rekrytera en ny renhållningsdirektör i Lunds kommun att inledas.

– Den breda erfarenhet som Therese har med sig, bland annat från befattningen som renhållningsdirektör för Lunds renhållningsverk, är betydelsefull för hennes framtida arbete som hållbarhetschef. Den nya befattningen innebär ett bredare ansvar för hållbarhetsfrågor, att se möjligheter och att ta sig an utmaningar för att förstärka Lunds kommuns policy för hållbar utveckling. Jag önskar henne lycka till med det nya arbetet, säger Inga-Kerstin Eriksson (C), kommunalråd med ansvar för miljöfrågor.

Therese Fällman tillträder när en lösning för ledarskapet på renhållningsverket finns på plats.

Uppdaterad:

Dela sidan: