Länk till startsidan

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Omdiplomerade som Fairtrade City – tävla med oss under Fairtrade Challenge

Lund är en Fairtrade City sedan 2007 och nu har vi blivit omdiplomerade för 2021. Detta uppmärksammar vi tillsammans med vår samverkansgrupp, bland annat genom att delta i Fairtrade Challenge och att under hållbarhetsveckan tävla ut platser till en digital chokladprovning.

Lund är en Fairtrade City! På så vis bidrar vi till en mer rättvis handel och att de råvaror som odlas i länder med utbredd fattigdom, men konsumeras här i Lund, är producerade med hänsyn till högt ställda sociala, ekonomiska och miljömässiga krav. Drivande i arbetet med Fairtrade City Lund är en lokal samverkansgrupp som består av tjänstepersoner och politiker från Lunds kommun samt representanter från Lunds universitet, Handelsföreningen i Lund, Ica Malmborgs Tuna, Ica Malmborgs Clemenstorget, Världsbutiken Klotet, föreningen ABC, fackförbundet Vision och ABF.

Delta i Fairtrade Challenge – vinn två platser till en chokladprovning

Den 6 – 9 april går årets stora fikatävling, Fairtrade Challenge, av stapeln. Det är en nationell fikatävling med syfte att synliggöra människorna bakom de råvaror som många av oss förknippar med en fikapaus. Under årets Fairtrade Challenge har vi en lokal tävling i Lund där samverkansgruppen för Fairtrade City Lund tävlar ut platser till en digital chokladprovning.

Tävlingen är en del av Hållbarhetsveckan i Lund och pågår den 3 – 9 maj.

Här kan du läsa allt om hur du är med och tävlar.

Uppdaterad:

Dela sidan: